Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pewien problem. Zacznę od tego ze jestem dziewczyną i mam dopiero 17 lat. Od 3 dni pobolewa mnie głowa. To nie jest taki długotrwały silny ból, bo obywa sie bez tabletek przeciwbólowych. Najchętniej bym je wzięła aby mieć spokój, ale nie muszę brać, nie boli tak bardzo. To jest tak że boli ona mnie chwilami. Czuję taką ciężkość głowy, boli ona na czole, ale również tak cała jak i z tyłu. Wydaje się taka ciężka. Mam wrażenie że mogę mieć troszkę podwyższone ciśnienie od tych kilku dni, ale wiem to wydaję się głupie, ale nie chcę mierzyć tego ciśnienia bo zaraz się denerwuję bardzo jak coś jest nie tak. Nawet przed samym mierzeniem. Jak u lekarza mi mierzą to zawsze mam wysokie ze stresu. Martwię się o tą głowę bardzo. Ja zaraz mam myśli że to może jakieś objawy guza czy czegoś takiego. Staram się przemywać buzię chłodną wodę jak i kark ale tak mam dalej. W środę dostałam okres, myślałam ze to może tym spowodowane, ale ta głowa dalej jest taka. Chwilami jest mi nie dobrze. Wczoraj w nocy obudziłam sie nie mogłam zasnąć. Ogólnie kilka dni ostatnich było troszkę nerwowych, ale to nie był takie wielkie nerwy. W nocy zdarzyło mi się przebudzać. Wczoraj i dziś taka zmęczona, śpiąca jestem, mimo to że nawet jak się przebudzę w nocy to śpię dłużej. Wiem że nikt tu nie jest lekarzem, ale dziś i jutro nie pójdę do przychodni. Może ktoś coś mi podpowie. Powinnam porozmawiać z rodzicami, już planuję to od dłuższego czasu ale po prostu jest trochę problemów i to tak cały czas się odkłada a mi nie jest łatwo rozmawiać. Ogólnie mam taki strach. boję się że coś mi się morze stać ogólnie o zdrowie. Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
Gość ania05111971
Bóle głowy przy guzie albo innych niebezpiecznych rzeczach są bardzo silne i zazwyczaj towarzyszą im wymioty po których następuje ulga w bólu .Może masz jakieś zmiany w kręgach szyjnych ?Nie przemywaj zimną wodą karku raczej poobserwuj czy strumień gorącego prysznica nie przynosi czasem ulgi .Jeśli tak jest to masz za bardzo napięte mięśnie karku i powinnaś zrobić rtg kręgów .
Gość ania05111971
Weż tabletki i weż coś na uspokojenie ziołowego,albo wypij melisę i weż gorącą kąpiel .Jeśli masz skurczone mięśnie i naczynia krwionośne i polejesz to zimną wodą to będzie jeszcze gorzej a po gorącej naczynia sie rozszerzą .To żę jest ci niedobrze to się nie przejmuj ,to normalne przy bólu głowy szczególnie migrenowym .Przy poważnej chorobie bóle są nie do zniesienia tak żę niektórzy ludzie popełniają samobójstwo bo nie mogą wytrzymać tak więć nie panikuj .Pogoda też może powodować takie bóle bo raz pada raz świeci słońce i za moment znów jest burza .Nie martw się mnie tez dzisiaj boli głowa :) i jeszcze jedno .Sory za pytanie ale ciąża nie wchodzi w grę ?
Wiesz twoja odpowiedz jest świetna nie panikuj !!!Może masz i racje ale jak można nie panikować jak boli cię głowa.Ale mniejsza o to Ja napisze coś o sobie bo o bólu głowy mogę powiedzieć dużo ale w przyrównaniu do niektórych z was malutko bo ja mam bóle głowy dopiero od 8 m-cy tylko jakie,takie które wykluczyły mnie z życia z pracy siedzę w domu i zastanawiam się co dalej biorę masę leków,które w rzeczywistości nie łagodzą bólu tylko go przytłumiają i tak przez cały dzień ,nie jestem w stanie wyjść na dwór gdy jest piękna pogoda i słonecznie bo ból jest tak mocny i piekący że nie daję rady siedzę przy komputerze piecze i boli śpię to piecze i boli jedyny ratunek to ciągłe zimne okłady w to miejsce gdzie boli zawroty głowy nudności ucisk na czaszkę zatkane uszy szum w uszach ciągły to tylko część tego co czuję na co dzień i mam to nie szczęście że mieszkam w Holandii.A lekarze może są i dobrzy ale jak nie umierasz to wszystko jest ok.Że coś cię boli to twój problem sama musisz się doszukiwać dla czego !!!!!Pózniej napiszę jak do tego doszło!!!