Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to może być spowodowane ale dziś sie czuje niezbyt dobrze. Najpierw zaczęła mi drętwie prawa ręka i czułam taki lekki ból i tak jakby mi sztywniała, w szczególności dłoń i palce, potem trochę lewa, a teraz czuje drętwienie nóg. Moze to moja nerwica niby się odzywa, albo tarczyca, a może to, że mam zniesienie lordozy szyjnej i znowu naciska i na jakiś nerw, boli mnie też kark:( A może to ze zmęczenia, napracowałam się dziś porządnie bo i w pracy i w domu musiałam dźwigac różne rzeczy
jeżeli to byłby ucisk ze strony kręgosłupa,to może by ci pomogło gdybyś powisiała na drążku[np. na placu zabaw]- wtedy kręgosłup sie rozciągnie i drętwienie może ustąpić.Pogimnastykuj się też-ćwiczenia rozciągające kręgosłup i wzmacniające mięsnie grzbietu.Np.Kleknąc podeprzec się z przodu na rękach,konczyny pod kątem prostymw stos. do tułowia- lewa ręka i prawa noga do góry i kilka sekund trzymać,zmiana-prawa ręka ,lewa noga....Koci grzbiet tzn. w klęku podpartym kręgoslup raz poziomo,raz wypukły [do góry.Inne ćwiczenie.Siąść na piętach,tułów położyć do przodu na ziemi jak najdalej wyciągając ręce do przodu.,aby rozciągnąć kręgosłup.