Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i kołatanie serca po wysiłku fizycznym, obrzęk nóg

Gość kruszek92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od dłuższego czasu mam pare problemów, odczowam szybkie i mocne bicie serca(po udeżeniu bol pod sercem) najczesciej po wysilku, dlugo to trwa, podczas samego wysiłku jestem osłaniony i odczuwam mocne bicie serca . Jednak czasem nie potrzebny jest mi wysilek ostatnio jechalem autobusem i nagle serce zaczeło szybko bic, czułem sie bardzo slabo po pewnym czasie ustalo do tego sie poce podczas takiego ataku i odczówam dyskomfort w klatce . Nasila sie to jak mało spie (ogolnie mam lekkie problemy z snem) albo podczas chorob gardla ostatnio jak mialem gardlo chore i dostalem takiego ataku puls ok 100 i uczucie w sercu jak bym mial zaras umrzec . Wydaje mi sie ze zaczelo sie to wszystko po (sterydzie o nazwie metanabol) ktory wziolem w zime 2 lata temu jak mialem 16 lat, bralem to przez 4 dni czy moze to byc z tego ? jak bralem to odczowalem straszny bol w potylicy i uczocie w sercu, jak bym zaraz zawal miec. Po czasie objawy lekko ustapily ale jak nadszedlo lato znowu zaczolem odczowac ten bol z tylu glowy podem dolaczyla reszta objawow obzegi nog szybkie bicie serca itp. Mam teraz 18 lat i zazywam leki na nad cisnienie . Wie moze ktos czym to moze być spowodowane ? i co to wogole jest ? Miałem robiony holter ekg teraz czekam na wyniki i wizyte u kardiologa i badanie wysilkowe . Miałem robione eho serca i nic nie wykrylo Z góry dzieki za odpowiedz :) i sorki za ortografie.
Kardiolog nie wie o metanabolu nie wiem czy to ma teraz jakies znaczenie jak by o tym wiedzial ? co by to moglo teraz pomuc ? mialem robione ale z jakies poltora roku temu moglo sie cos w niej zmienic ? Mialem takie wyniki : TSH 2.28 ulU/mi(N: 0.27-4.2) fT3 - 4-47 pg/dl (N:2.3-5.0) . ft4 - 1.4 ng/dl(0.93-1.7) Mialem takze usg tarczycy i wyniki z tego badania to : zmiana ogniskowych nie uwidocznione . Wezly chlonne szyjne niepowiekszone