Gość kajtutek Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Zależy czy pozwolą na to i czy nauczą cię odpowiedniego wyłączenia, bo wyjdą zbdury albo co gorsze, skasuje zapis... jak ci pokażą gdzie i jak go wyłączyć i pozwolą na to aby ktoś inny oddał, to nie ma problemu ale samemu bez ich zgodynie radzę, wkurzą sie :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kijoa Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 A on sie sam nie wylaczy po 24 h ???? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość martak Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Nie wyłączy się sam :) No chyba, że rozładują się baterie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość joaas Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Ale on nie nagrywa dluzej niz 24 h Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kajtutek Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 A nagrywa póki baterii starczy... czyli może nagrywać na poprzedni zapis nawet, poza tym są też holtery na 48 - te same tylko zależy czym dysponują i na ile jest zlecone. Nie wyłączy się sam, mi raz działał ponad 25h, bo były straszne korki i zanim dojechałem to minął czas Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ansko Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Dziekuję za wszystkie wypowiedzi. Dały mi na tyle orientacje co i jak, ze juz nie mam pytań. Pozdrawiam. anna Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Laura Teda Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Czy to boli jak sie zakłada ?! , można chodzić do szkoły z holterem ?! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ona89 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Nic nie boli mozna a nawet trzeba normalnie funkcjonowac Cytuj Odnośnik do komentarza
sakreble Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Polecam zrobic sobie jakis krotki wysilek, bieganie, dluzsze wchodzenie po schodach, moze jakis horror obejrzec, oczywisice w ramach mozliwosci i podejrzewanej choroby. W trakcie badanie holterowskiego najlepiej polowe dnia spedzic rutynowo (praca, obowiazki domowe, spacer) a druga polowe dnia wzniesc serce na troche wyzszy poziom, w ten sposob masz taki mini test wysilkowy gratis. Przesiedzenie dnia mija sie z celem. Pomijam przypadek w ktorym np wiesz ze jestes powaznie chora i nie powinnas niektorych rzeczy robic a mam namysli ze to twoje pierwsze badanie i chcesz sie upewnic ze wszystko jest ok bo np nerwy, dodatkowe skurcze, klucie itp Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość brzez Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Hotlery EKG są różne, tak jak same aparaty EKG :) Hotlery muszą być małe, bo pacjent musi je nosić cały dzień przy sobie. Jakoś sobie nie wyobrażam noszenia wielkiej skrzynki przez 24h i do tego normalnie funkcjonować. A żeby takie badanie miało sens, to nie można się położyć i czekać na koniec :) tylko normalnie funkcjonować, a nawet bardziej. Dopiero wysilone serce może pokazać (a tym samym łatwiej to będzie zarejestrować) wadę która ma. Na stronie dystrybutora https://kredos.pl/ znajdziesz opisy, wymiary i zdjęcia. Łatwiej to sobie wtedy wyobrazisz. Poza badaniem hotlerem EKG polecam jeszcze badanie hotlerem ciśnienia. Też pozwala zarejestrować ciekawe zmiany w organizmie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość agnik Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Mam *przyjemność* noszenia Holtera już drugi raz i znów na 48 godzin. Za pierwszym razem badanie było latem - w największe upały!!! (nie można się kąpać!!!). Plastry trzymające czujniki i kabelki prawie wtopiły mi się w skórę...Najbardziej jednak dokuczało mi to, że sznurek na szyi, na którym wisi urządzenie, nie jest jednorazowy... Ja pociłam się jak szczur... Zakładam, że przede mną w ten sam sznurek pociło się setki osób :-( Było to dla mnie obrzydliwe i niehigieniczne. Uważam, że sznurek powinien być jednorazowy - apel do producentów tych urządzeń by to przemyśleli i zastosowali w kolejnych Holterach. Obecnie mam go od 3 godzin i znów dokucza mi smród sznurka... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mercii28 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Holterów jest teraz masa co można zobaczyć chociażby na https://kredos.pl/holtery-ekg. W dzisiejszych czasach jest spore zapotrzebowanie na takie badanie i w sumie jestem szczęśliwa, że coś takiego powstało, bo pozwoliło to wykryć chorobę mojego synka :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Enkaa Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Mam holtera lifecard cf, mam go sama zdjąć i wyłączyć w niedzielę a oddać w poniedziałek. Problem w tym, że kobitka zapomniała mi pokazać jak wyłączyć sam holter..? Nie chciałabym skasować pomiaru.. Są dwa przyciski i wiem tylko, że żółty na dole mam wcisnąć jak coś będzie się działo.. a jak to ustrojstwo wyłączyć? I ewentualnie jak nikt nie będzie wiedział: jak odepnę elektrody, zdejmę i odłożę bez wyłączania, żeby bateria sama się rozładowała to nie skasuje wyniku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Enkaa Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Nikt? Nic? Szkoda...:( Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomek999 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Polecam MobileHolter, może nie jest tani, ale jest wygodny i po dwóch dniach od zakończenia badań dostajemy pełen opis badania na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Anka935 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Chciałam tylko dodać, że nieprzyjemne jest to odtłuszczanie skóry przed założeniem elektrod -albo akurat przy moim pielęgniara była taka niedelikatna. Na gazik nałożyła jakąś pastę ścierną (a przecież skóra była sucha i czysta, zero potu), oczywiście zaraz wystąpiły czerwone placki w tych miejscach i swędziało jak diabli. Elektrod było siedem (4+3). Moim zdaniem u kobiet przetarcie spirytusem w zupełności wystarczyłoby. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 123 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Mi pani doktór kardiolog i pielęgniarka jak mi zakladali w szpitalu hortera to kazali ściągnąć stanik i później nie ubierać i założyć luźno bluzkę żeby mi nie uciskało klatki piersiowej bo wyjdzie hortera źle później byłam u 2 pani doktora i też mi zakładała i też mowiła żebym nie zakładała a tak to trzeba robić wszystko tak samo jak do tej pory i mogłam iść do pracy normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Iza Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Nie można mieć założonego stanika bo może wyjść zle horter Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Dorota34 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Ale ludzie bzdury piszą...można mieć stanik w niczym to nie przeszkadza.A holter lifecard cf trzeba tylko rozłożyć na 2 części jak telefon i gotowe, nic się nie skasuje tak się go wyłącza poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Anonimo Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Witam mam pytanie czy mając holter EKG wiem że nie mogę używać teleofnu itp ale czy mogę używać MP3 zwykle stare MP3 na kartę pamięci ? Bez wifi i Bluetooth Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi