Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Patryk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. Nazywam sie Patryk mam 15 lat. Od dwuch lat mam zawroty glowy na poczatku były przejsciowe. Od roku sa bez przerwy Chodzilem do laryngologa i stwierdził ze choruje na błędnik leczyłem sie z betaserkiem przez cały rok, pózniej mi sie pogorszyło nie stawałem z łóżka prawie przez miesiac i brałem dodatkowo na zawroty torecan po którym dostałem pokrzywienia dostałem sie do szpitala mialem robiony rezonans i wszystkie inne i nic nie stwierdzono i zostałem wypisany ciagle bjore betaserc nic mi nie pomaga poszłem do innego laryngologa , powiedział ze błednik mam jak u zdrowego człowieka do tego mam jeszcze mroczki w oczach okulista stwierdził ze to męty . Nie potrafię ustac dłuższej chwili na nogach wtedy zawroty sie nasilaja. Lekarz neurolog przepisał mi pramolan zapewniajac ze do miesiąca zawroty ustana ale do dzis niema zadnej poprawy .Od miesiaca przyjmuje leki na serce i obnizenie pulsu,cisnienia od lekarza kardiologa ale zawroty nadal sa, denerwuje sie przed pójsciem do łazieńki wziąść kompiel . Żaden lekarz nie kieruje mnie do zadnych specjalistów tylko mówia żę niewią od czego są zawroty Niedługo zaczyna sie szkoła i nie wyobrazam sie tak funkcjonowac w szkole niewiem co juz robic! moze ktos ma podobny problem?

Witam, od około dwóch tygodni borykam się z pewnym problemem. Zacznę od początku.. Jestem dj*em, mam 19 lat, tydzień temu był długi weekend, grałem 5 nocy pod rząd, każdą z nich zakrapiałem alkoholem, w ostatnią noc przeholowaliśmy, po pracy poszliśmy do znajomego i piliśmy do 9 rano, zapaliliśmy też jointa. Na drugi dzień miałem kaca, wiadomo.. jakoś to przebolałem i znów poszedłem do klubu grać, poczułem się dziwnie, jakby mało realnie, miałem okropne mroczki przed oczami, nie mogłem usiedzieć w miejscu.. Wypiłem dwa drinki i mi przeszło. Całą niedziele siedziałem w domu i było w porządku, w poniedziałek pojechałem w delegacje, pracowałem po 13 godzin, spałem po 5-6, mroczki utrzymywały się w różnych stanach nasileń, raz miałem okropne, raz w ogóle.. I tak do teraz.. Jak jestem w domu nie jest tak źle, prawie wcale, ale jak wyjdę np na światło dzienne, wtedy zaczynają się plamki, kreski.. Na początku miałem również dziwne duszności, jakby powietrze nie było powietrzem.. Tak duszno. Poszedłem ostatnio do apteki, dostałem mase witamin, oraz jakiś lek uspokajający o nazwie Valiadol. Biorę go tylko gdy czuje się mocno mocno źle i w miarę pomaga. Możecie mi przybliżyć jakąś diagnoze ? Zwracam się do Was, gdyż sam nie mam pojęcia co mi może być, a Wy jesteście ludźmi z doświadczeniem.. czekam na szybką odpowiedź, pozdrawiam :) !

Witam, Dzisiaj jak wracałem ze szkoły autobusem zaczęło mi się robić gorąco i niedobrze, ściągnąłem kurtkę, rozpiąłem bluzę, ale w ciąż było mi nie dobrze i się zaczynałem pocić. Czułem jak bym miał zaraz zwymiotować a moje nogi zrobiły się jak z waty. Uszy mi się zaczęły zatykać i słyszałem tylko szum, zaczęło mi się robić coraz ciemniej przed oczami, myślałem że się zaraz przewrócę. Po jakichś 15 sekund autobus podjechał na jakiś przystanek więc wysiadłem. Kręciło mi się w głowie, ledwo co widziałem i słyszałem. Usiadłem na ławce i zacząłem czekać. Po około 30 sekund zaczęło przechodzić. Czułem się fatalnie, nigdy tak nie miałem. Chwile jeszcze odczekałem i ruszyłem w stronę domu. Teraz odtwarzam sobie ten moment jak przez mgłę, jak bym nie był świadomy co w tedy robiłęm :/ Teraz boli mnie lekko głowa. Dodam że nigdy czegoś takiego nie miałem. Mam 16 lat. Czy ktoś miał coś takiego? Proszę napisać czego to mogło być przyczyną.

Gość urszula 64

Witam piszesz , że wracałeś ze szkoły więc to może byc przemęczenie może byłes głodny może spadł ci cukier tych może może byc bardzo dużo .Nie lekcewarz tego zrób podstawowe badania mirfologia cukier lekarz rodzinny będzie miał obraz tego co się dzieje.Lepiej wygospodarowac trochę czasu i przejc do lekarz zamiast martwic się i wmawiac sobie jakąś STRASZNĄ chorobę na upartego można się dopatrzec nerwicy, początków cukrzycy, zaburzeń rytmu serca i czego sobie życzysz nie gdybaj tylko sprawdz ędziesz miałto z głowy bo w wieku 16 lat jest tyle innych ciekawych spraw życzę zdrowia pozdrawiam