Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Metocard i Pramolan przy tachykardii

Gość Gosia

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka miesięcy temu rozpoznano u mnie tachycardię. Zdziwilo mnie jednak to że nie zrobiono mi EKG. Czemu? Przepisano mi metocard i pramolan, po czym skierowano mnie na badania poziomu chormonów tarczycy, które niczego nie wykazało (tzn. wszystko bylo w normie). Biore te leki od około 4 msc. i nic nie pomagaja, jest tak samo jak bylo, tętno nie spada mi ponizej 120, dodatkowo doszły do tego takie objawy jak: bóle pleców, uczucie ciągłego zimna, częstsze zawroty głowy, nagłe napady duszności. Nie stwierdzono u mnie innych chorób, nie ma nadwagi ani innych schorzeń mogacych miec wpływ na rytm serca.Nie mam pojecia co o tym sadzić. Licze na opinie na ten temat
Też mam napady duszności. Alefrgolog skierowała mnie do pulmologa. Bywa, że mam podniesione tętno i dolne ciśnienie, no.130/103. lekarz internista dał mi leki p.astmie. Gdy mam napad stosuje berotec.Pomaga. Z reguły biore wziewy stale. tez mam tętno wysokie i bóle głowy , sa tez migreny, ale to juz inna sprawa. Idx do lekarza po leki rozkurczowe, bo silniejszy atak duszności moze spowodować zgon. Pozdrawiam i zdrowia zycze.