Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w brzuchu, kołatanie serca i biegunka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 18 lat. Dziś w nocy obudziłam się, czułam takie momentowe kłucie idące od żołądka do brzucha, to trwało chwile. Strasznie szybko biło mi serce, i tak trzęsło mnie. Do tego czułam takie zaciśnięte gardło, i było mi nie dobrze. Do tego co chwile wypróżniałam się. Zrobiłam sobie miętową herbatkę i położyłam się i zasnęłam. Wstałam , zjadłam kanapkę. W sumie już mi nie jest nie dobrze. Ale odczuwam też takie chwilowe kłucia w sercu tak jak by. I też tak powiem wprost chodzę do toalety co jakiś czas i załatwiam się po trochu. W nocy jak tak się obudziłam na twarzy byłam czerwona i gorąca, ale gorączki nie miałam. Jak mierze sobie puls na szyi to mam takie wrażenie jak bym słabo go czuła, i wynosi 56 uderzeń na minute. Jestem taka trochę śpiąca. Ale się denerwuję, bo martwię się generalnie o moje zdrowie. Nie wiem czy lecieć już z tym do lekarza. Może ktoś tak miał z Was? Dzięki za odpowiedzi ;-)
Witam, zaznaczam, że nie jestem lekarzem - i wsumie nie miałem takich problemów - ale wydaje mi się, że jeśli taki stan utrzyma Ci się jeszcze przez jakiś czas i nie bedziesz oczuwała poprawy - musisz udać się do lekarza - nie wolo takich rzeczy bagatelizować - tak ja myslę - ja jestem po operacjach na serce - i wiem że trzeba czasem działać szybko w takich sprawach. Pozdrawiam i życze poprawy zdrowia

Cześć. Mam dopiero 16 lat,ale choruję od 3 klasy podstawówki na refluks,mam guzka (polipa) na żołądku. Mam tak dużo chorób związanych z tymi rzeczami,że aż nie potrafię ich wymienić. Jeździłam co pół roku na kontrolę do kliniki. I od 5 klasy już nie jezdziłam i po 4 latach pojechałam i znacznie mi sie pogorszyło, że teraz mam już wrzody. I to kłucie na pewno jest spowodowane z któryś tych rzeczy. Wówczas wytwarza się kwas,który drażni wszystko. Idź kocznie do lekarza :) Zdrówka życzę ;)