Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mrowienie w podniebieniu i dziąsłach i ból szczęki

dymek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam nadzieje że mi pomożecie, a teraz kawałek historii z mojego życia. Kilka miesięcy temu miałem uczucie kulki w ustach, ten kto miał to wie jaka to udręka, dla mnie jedyną metodą była guma do żucia hehe i wysiłek fizyczny. Uczucie kuli miałem miesiąc. Raz bardzo odczuwalne czasami mniej. Kulka minęła ale pojawił się kolejny problem który mnie codziennie wykańcza i w tym momencie liczę na wasza pomoc. Od kilku miesięcy odczuwam nerwy w szczęce, dziąsłach jest to bardzo dziwne uczucie dochodzi do tego ze nerwy przechodzą w ból i tak dzień w dzień. Jest to coś na zasadzie mrowienia raz w podniebieniu raz w dziąsłach tylko ze jest to odczuwalne w formie bólu szczęka cala boli. Nigdy wcześniej tego nie miałem moglem normalnie słuchać muzyki jeździć komunikacja miejska, a nawet rozmawiać z znajomymi teraz mam z tym problem dopada mnie to wszędzie. Nerwy w szczęce pojawiają się samoistnie można powiedzieć ze w najmniej oczekiwanym momencie. Czekałem kilka miesięcy z myślą ze mi to przejdzie ale nic z tego dalej to samo. Byłem u lekarza ogólnego kazał mi iść do stomatologa i z zębami mam wszystko OK. Robiłem nawet zdjęcie szczęki i tez wszystko OK. Nie wiem co robić, przez to nie mogę nic robić meczy i fizycznie i psychicznie. Nie wiem gdzie się skierować. Licze na waszą pomoc, Proszę o rady. Pozdrawiam. Z góry dziękuje.
do psychologa koniecznie ,do jakiegoś terapeuty.Tymczasem zanim to zrobisz,zbadaj poziom elektrolitów i zelaza,może masz jakieś niedobory.Używaj stale tabletki ziołowe uspokajające[nie dorażnie] labofarm.Oprócz tego polecam wit. B compositum i kwas foliowy.Dużo ruchu,najlepiej pływanie rower [może być treningowy],szybkie marsze lub biegi -- codziennie co najmniej pół godziny.
albo idz do chirurga szczękowego,niech on sam obejrzy to zdjęcie rtg wszystkich zębów.Może dentysta czegoś nie dostrzegł,albo zdjęcie niewyrażne.Moja kol. miała ostatnio drętwienie szczęki i w rtg wszystkich zębów wyszła torbiel pod zębem.Trzeba było usuwac chirurgicznie.Aż oczy ją bolały od tego.