Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadciśnienie tętnicze u młodej osoby

Rekomendowane odpowiedzi

może to podwyższone ciśnienie jest chwilowe,np.z powodu jakichś przeżyć czy stresów,albo może masz nadwagę ,palisz i mało sie ruszasz-jeśli tak ,to zmień to.Może też być tak,że ćwiczyłez na siłowni i nadciśnienie spowodował nadmierny wysiłek.Przeczytaj w internecie na temat: niefarmakologiczne sposoby obniżania ciśnienia.Są też mieszanki ziołowe obniżające ciśnienie,ale działają powoli i dopiero po długim czasie jest efekt.I codziennie 2 ząbki czosnku.Sam możesz zrobić mieszanke ziołową: SKŁAD: - ziele skrzypu polnego 30g, owoc głogu30g, ziele jemioły 30 g, ziele glistnika15g.Łyżke ziół zalać szklanką wrzątku,odstawić na 15 min. pod przykrycieem,przecedzić.Pić letnie 3x dziennie przed jedzeniem.
Gość Adrian1910
Tak chodziłem na siłownie . Ogólnie 180 na 80 kg wiec idealnie . duzo sportu rower itd . o nadciśnieniu dowiedziałem sie w szpitalu gdy bylem na badaniach ; ekg wysilkowe echo serca holter 24 h itd . wszystko zaczelo sie 2 miesiace temu myslałem ze mam nerwice serca . Jetem trochę nerwowy . Dostałem vivace nebilenin po 1 tab rano . Nie wiem czy teraz moge jezdzic na rowerze itd ?