Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie i stan podgorączkowy a białaczka

Gość BrakPomysłu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BrakPomysłu
Tak szukam przyczyn moich dolegliwości Ja nie wiem co mi jest i lekarze też Robiłam kilka badań (hiv, hcv-c, tsh, cholesterol, cukier, echo serca, ekg) i wszystkie są niby ok Ale ostatnio doszło jeszcze kilka dolegliwości i stwierdziłam, że mam białaczkę Często czuję się zmęczona i senna Odczuwam ucisk w nadbrzuszu i przy tym duszności, czasem kuje w lewym podżebrzu (usg brzucha z przed tygodnia bez zmian) Od tygodnia bolą mnie zęby, tak jak bolą gdy wypije się lub zje coś zimnego ale mój ból jest lżejszy i nie taki przeszywający A od dwóch dni po wstaniu z łóżka boli mnie stopa Nie utrudnia mi to chodzenia ale odczuwam dyskomfort Od jakiegoś pół roku bolą mnie mięśnie w nogach Od 2 miesięcy mam czasem stan podgorączkowy bez objawów chorobowych typu przeziębienie Jestem blada i mam sińce pod oczami (ale to raczej taka moja uroda) Od jakiegoś 1,5 miesiąca załatwiam się po każdym posiłku praktycznie (stolec prawidłowy) a nie chudnę Czasem bolą mnie żyły w rekach i kości Robiłam morfologię około 3 tyg temu (byłam przed okresem wtedy, z biegu poszłam na badanie i był upał) Morfologia była w normie ALE np. WBC 9.3 (norma do 10) Płytki krwi niby w normie ale poniżej 200 HGB 12.2 (norma 11-16) I jeszcze kilka innych wskaźników niby w normie ale np na samej dolnej albo górnej granicy na styk OB 15 Idę w przyszłym tygodniu badania powtórzyć W maju robiłam CRP i wynik był 0,5 Poza tym nie choruję często i nie potrzebuję wtedy antybiotyków Faktem jest, że jestem przemęczona, czasem nie mam nawet kiedy zjeść ani się porządnie wyspać Nie wiem czy ja jestem przewrażliwiona już czy co, ale strasznie się martwię Do jakiego lekarza mam się zgłosić? jakie badania jeszcze zrobić? dzięki za wskazówki
Gość ania05111971
Kobieto ,przebadałaś się na wskroś .Jesteś zdrowa .To że masz jakieś wartości na granicach normy to nic dziwnego .Wszyscy tak mają .Chciałabyś mieć jakie ?W środku normy?Nie ma tak dobrze .Białe krwinki masz o.k. i nie wymyślaj sobie białaczki .Jaki masz ten stan podgorączkowy ?36.8?OB idealne .Nie ma sensu powtarzać badań .Pobierz sobie ranigast i espumisan ,nieraz wzdęcia wywołują takie uczucie gniecenia,kłucia i jakby dusznosci bo przepona się unosi .Jeśli ci to pomoże to znaczy że masz jakiś problem trawienny a nie raka krwi .Bóle mięśni to nie jest objaw białączki .Wiem żę można zacząć wariowac bo człowieka ciągle coś boli .Ale napędzająć się na poważne choroby jeszcze gorzej reagujesz na każdy objaw którego normalnie byś nie zauważyła .A wracając do morfologii to gdybyś miałą białaczkę zapewniam cię że od razu miałąbyś galimatias w badaniu .Posłuchaj sama siebie .Piszesz :niby w normie ale .Co wg ciebie znaczy to ale ?Wszystkie wartości masz W NORMIE .Jeśli określono normę dla leukocytów 7 -10 000 a ty masz 9.300 to jest wartość prawidłowa ! Idz może do psychologa i powiedz mu o swoich obawach .I nie rób ciągle badań bo to nic nie wyjaśni .
Gość BrakPomysłu
tarczycę mam w dolnej granicy normy 0,9 a norma jest od 0,4 do 4 bodajże ale lekarka rodzinna nie widzi w tym problemu i nie dała skierowania do endokrynologa najgorsze są te duszności i przez to też krótszy oddech Duszności są raz z klatki piersiowej a raz z brzucha Wtedy czuję też taki ucisk na brzuch No ale usg nie wykazało powiększonych narządów Nie wiem już co myśleć A takie objawy są przy białaczce
kup sobie dziurawiec expresowy i takąż melisę i pij te zioła razem.Pomoga na problemy gastryczne i nerwy.I więcej sie ruszaj.Codziennie marsz - długi i w miarę możliwości szybki.Albo basen,rower.Kminek i majeranek zmiel w jednakowych ilościach wagowych ,wymieszaj i codziennie dodawaj np. do zupy[nie jedz pomidorowej],albo posypuj na kanapkę po pół łyżeczki.Nie jedz tłustych i smażonych rzeczy,napojów kolorowych i gazowanych,koli,piwa....Poczytaj o diecie lekkostrawnej.Teraz lato jest ,tyle pysznych potraw z warzyw można zrobić.Ile masz lat? OB ma inne normy dla młodych,a inne dla starszych.
Gość BrakPomyslu
jutro ide powtorzyc te badania krwi Czytałam jeszcze o białaczce i dla mojego przedziału wiekowgo najczestsza bialaczka jest przewlekla bialaczka szpikowa... Objawy oslabienie, siniaki, zmeczenie, uczucie pelnosci w brzuchu, klucie w lewm podzebrzu czyli to co towarzyszy mi z pol roku a nasililo sie w polowie lipca... I co ja mam o tym myslec???? :( jestem zalamana Najgorsze jest to ze u mnie nikt nie chorwal na raka :( dlaczego ja akurat??? (jedynie co to nie mam siniakow chociaz dzis cos sinego pokazalo mi sie na rece...) no i nie chude NARAZIE ale z drugiej strony sie piocieszam ze crp z maja bylo ujemne a bialaczka rozwija sie zwykle powoli wiec chyba byloby cos juz w maju wiadomo chociazby z CRP skoro nie od dzis czuje sie oslabiona... ale mam zalamke :((((((
Gość BrakPomysłiu
a dziś rano jak się obudziłam i zrobiłam kilka pierwszych kroków to noga w kostce mnie bolała Rozchodziłam i było ok i tak mam od kilku dni A przy białaczce przecież bolą kosci i mięsnie nog od rana... Boszzz.... :((( umieram :(((
Kobieto , lecz głowę( to trzeba mieć naprawdę fantazję żeby takie rzeczy umieć wymyślić) , ja bym w życiu nie wpadła na to , że jak jest mi duszno albo żołądek ściska lub boli kostka to jest się chorym na białaczkę. Każda Twoja dolegliwość pasuje do 150 chorób a najbardziej do nerwicy , bo tylko bardzo znerwicowani ludzie tak reagują na pospolite dolegliwości( duszność , ból żołądka , kostki) , takie *choroby* ma prawie każdy człowiek i trzeba być szalonym aby pomyśleć o tych najgorszych . Przeczytaj lepiej Sobie jakie są objawy nerwicy to znajdziesz dokładnie Twoje *choroby*.

A ja mam takie objawy : częsty stan podgorączkowy( 37,8) utrzymujacy się juz ponad rok, równiez mam bóle stawów, czasem puchna mi stopy, siniaki pod oczami mam od zawsze, poza tym ciągle jestem zmęczona. Zrobiłam podstawowe badania i wszystko jest ok wiec nie ma sie czym martwic. Poza tym mam chora tarczyce i nerwice . Żyć nie umierać;) Są osoby które maja o wiele gorzej. Do lekarza chodze w ostateczności bo strasznie tego nie lubię. Pozdrawiam!

Hej danio;) Co z twoimi stanami podgoraczkowymi? Bo ja od 2 miechow mam 37 - 37.3 lekarze mowia ze wszystko w porządku i ze mam sie nie przejmowac ale nie umiem sie od tego odciac. Miewam tez rozna bole głowy neurolog stwierdzil ze to na tle nerwowym i a taka temperatura mam sie nie przejmowac. A jednak sie martwie i nie umiem sobie z tym poradzic

Ja tak jak Ty źle się czułam przez trzy lata, do tego stopnia że mnie karetka często zabierała bo miałam częste omdlenia, wszystkie badania tak jak u Ciebie były w normie oprócz jednego limfocytów, cały czas windowały, ale żaden lekarz tym się nie przejmował i odsyłali miie jeden do drugiego, okazało się w pewnym momencie zupełnie przypadkiem, że mam ostra białaczkę, to było przypadkowe rozpoznanie w zwykłym szpitalu, bo ordynatorem który widział mój rozmaz był hematolog. Ostra białaczka zabija w kilka tygodni, a po analizie badań z ostatnich 3 lat lekarze stwierdzili, że ostra wyrosła na bazie przewlekłej białaczki na którą chorowałam od około 3 lat, która nie została rozpoznana i nie była leczona. Wiec zrób sobie kobieto morfologię 16 sto parametrową z rozmazem i sparwdz czy mieścisz się w zakresach norm, jeśli tak to daj sobie spokój z białaczką. Nie zyczę nikomu tej choroby, bo ostatnie 8 miesiecy z krótkimi przerwami spędziłam w szpitalu i czekam na przeszczep szpiku.