Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dawno nie byłam na tym forum, moja nerwica dała mi na troszke o sobie zapomnieć. Poszlam na studia, zajęłam się tym co lubie najbardziej. Lecz, problemy pojawily się na nowo w nieco innej formie. Otóz..OD jakiegoś czasu jestem z wspaniałym chłopakiem, oczywiscie kochamy się i duchowo i fizycznie. I tu jest moj problem. Za każdym razem boję się, że jestem w ciązy. Wydaje pieniadze na testy ciązowe, które non stop wychodzą negatywne, a ja wciąż czuję w sobie lęk przed ciąża. Wiem, że gdyby teraz cos takiego się wydarzylo, całe zycie przewrociloby się do gory nogami. Ten lęk powoduje to - choćby nawet teraz to wlasnie mam - straszne bole żołądka, co zjem to zaraz mi się odbija, mam niesmak w ustach, a w sobie czuje jakbym miala conajmniej jakies pekające wrzody. Budzę się i zasypiam z lękiem, w ciagu dnia ciągle się denerwuję, wystarczy ze mnie cos zaboli a ja juz szukam odpowiedzi co to i czy moze byc zwiazane z ciążą. PRzez caaały czas boli mnie brzuch, piersi, odczówam mdłosci, nawet po stosunku, odrazu się boję. KAzda inna dziewczyna, po zrobieniu testu i uzyskaniu wyniku negatywnego przestałaby się martwic, a ja robię testy co kilka dni, a i to mnei nie uspokaja. Wciąz wmawiam sobie, choc nie chcę, ze *Boże, a co jesli test się pomylil?* Nie wytrzymuje juz tego. Nie chce, zeby moja nerwica, zmienila coś miedzy mna a chlopakiem, bo kazdy z Nas wie, ze bliskosc fizyczna tez jest wazna w związku, jednak nie chce się ciągle bać. Mam dosc dotykania sobie co rusz brzucha, strachu obserwowania swojego ciała, bo im bardziej się mysli o ciazy tym wiecej objawow się u siebie zauwaza. Chce się od tego uwolnić, a nie mam pojecia jak. Chlopakowi nie mowilam o tym, powiedziałby ze jestem wariatką i sam moglby zaczac sie bac. Czy któras z Was miala podobne problemy przy nerwicy? Błagam , pomóżcie.. :(
Witaj. Spróbuj poszukac sobie dobrego terapeuty, gdyz Twoje objawy sa dośc trudne bys poradziła sobie z nimi sama. Na poczatek radziłabym Ci dowiedziec sie o najskuteczniejsze sposoby zapobiegania ciąży, zebys miała najbardziej dopuszczalna pewnośc zabezpieczenia. Poza tym musisz sie ustabilizowac emocjonalnie i psychicznie przy pomocy odpowiedniej terapii. Ja bym Ci doradziła, zebyś oglednie napomknęła chłopakowi, ze masz ze soba problemy emocjonalne, gdyz na nasza psychike źle wpływa takie chowanie w sobie tajemnic, zwłaszcza majacych związek z inną osoba ( partnerem).Wproiwadzenie kogos w nasz sekret moze pozwolic nam na stworzenie w sobie, w psychice takiej przestrzeni, co jest wazne w nerwicy. Mozna nie chciec byc w ciązy, ale u Ciebie jest to lek wyolbrzymiony i powinnaś spróbowac zrozumiec, gdzie , w czym ma swój poczatek.Zapraszam Cie do poczy=tania watku *Z nerwicy sie wychodzi* ( od poczatku), gdyz moze znajdziesz tam rady, które Ci sie przydadza na teraz.Pozdrawiam..
Gość ania05111971
Kobieto! Jeśli boisz się ciąży to albo kartka papieru między nogi albo porządnie się zabezpiecz . I to nie naturalnymi metodami .Idz do ginekologa i poproś albo o wkłądkę albo o tabletki .Jeśli i to jest dla ciebie za mało to jeszcze gumka do tego i zapewniam cię że musiłby się zdarzyć cud żebyś zaszła w ciążę .Ciesz się życiem i sexem ile wlezie .
To ja, z całym szacunkiem, jesli uwazasz ze zawracam glowe pierdolami, trzeba bylo nie odpowiadać. Sądze, ze nerwica jest nerwicą, a tez wyobraz sobie jestem chora, juz od dawna mam nerwice i to dosc silną więc mi nie mow kto jest chory a kto nie, a to, że lęk przed ciązą się nasila przez nerwicę, to juz nie moja wina. Nie uwazam jakoby Twoje dolegliwosci byly wazniejsze od moich, nigdy tego w ten sposob nie wazylam. Zawsze pomagalam na tym forum ludziom z nerwicą i nie mowilam ze ktos pisze pierdoly p.s. pisze się pierdołami a nie pierdułami. Jesli nie chcesz pomagac, chocby dobrym slowem, a po to to forum jest, to się nie wypowiadaj. ania05111971 Dzięki ;) bylam u ginekologa po plastry. MAm nadzieje, ze moje obawy w koncu miną :)
Cóż,muszę Ci powiedzieć,że mam to samo. Jendak nie umiem wyzbyć się tego lęku. Nerwicę mam już od dawna.... Kiedyś objawiała się jedynie **dusznościami**... Teraz mam to z ciążą,ale oprócz tego bóle i zawroty głowy,drętiwnie mięśni... Dziś byłam u lekarza.Stwierdził,że jestem hipohondryczką i wymyślam sobie choroby(!) ;/// to nic. Dał mi skierowanie na badanie moczu i krwi... zobaczymy co będzie... może to już nie nerwica. Pamiętam jak miałam jakiś dziwny napad.Przekręciłam się i coś strzyknęło mi w klatce piersiowej...tak się wystraszyłam,że serce mi waliło jak dzwon.Pobiegłam do mamy,krzyczałam,że umieram.Zmierzyła mi ciśnienie było wysokie..Po chwili drugi raz i niskie.Płakałam,wpadłam w histerię.Pojechałyśmy do szpitala(było już pózno).Dostałam jakiś zastrzyk na uspokojenie i potem jakoś skierowano mnie na badania serca do innego miasta. Zapłaciłam koło 200zł i tam dowiedziałam się,że serce w jak najlepszym porządku. Myślę,ze wszystko rodzi się w naszych głowach. Pozdrawiam Cię i życzę zdrówka :)