Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca po wysiłku fizycznym i ból w mostku promieniujący do gardła a nerwica

Gość xxxmarvel

Rekomendowane odpowiedzi

Gość xxxmarvel
Hej,miałem badania robione różne i one nic nie wykryły,ale niepokoi mnie jedno.....dlaczego serce mi tak mocno wali przy wysiłku? mierzylem p takim wysiłku ciśnienie i nie jest ono znacznie podwyższone,ale czuje jak wali i czuję wtedy taki ból w mostku,taki dochodzący do gardła.jest to taki pulsujący ból i nie bardzo bolesny,ale czuję wtedy jak serce mi wali tak mocno...nie szybko ale mocno..czy to moze byc spowodowane nerwicą...bo przyznam ze codziennie przez caly dzien przy kazdej czynnosci wsluchuje sie w serce i łapię się za nie zeby sprawdzic jak bije,i mierze cisnienie po kilkanascie albo wiecej razy dziennie..czy takipromieniujacy lekki bol z mocnym waleniem serca moze byc spowdowany nerwica? proszę o odpowiedź,bo borykam się z tym juz kilka miesięcy i boję się cokolwiek robić.
Witaj. Tak., takie objawy moze powodowac nerwica.Zajrzyj na watek *Znerwicy sie wychodzi* -od poczatku, poza tym poczytaj sobie historię męzczyzny, który wyszedł z nerwic ( miał problemy sercowe nerwicowe):moja-nerwica.republika.pl( oraz informacje zamieszczone na pasku opowiesci u góry pod tematem *Wyzdrowieć*. Poztaraj sie o ksiązkę *Strach i paniczny lek* R.Bakera, w której auttor opiuje różne objawy jakie daje nerwica i tłumaczy je.Pozdrawiam.
Gość xxxmarvel
dziękuję bardzo,a mam pytanie,Pani jest osobą,która zajmuje się pomaganiem ludziom,którzy znajdują się w takiej sytuacji czy sama Pani przechodzi tę chorobę?? widziałem,że bardzo dużo zamieszczała Pani wątków na ten temat,stąd moje pytanie.
jezeli próba wysiłkowa i echo serca jest OK,to czym ty sie martwisz?Każdemu przy wysiłku wali serce.Podejmuj jakieś wysiłki,bo bardzo pogorszy sie twoja kondycja i byle co bedzie cię męczyć.Najlepiej by było gdybyś pływał.To nie taki wielki wysiłek ,a poza tym uruchamia wszystkie mięśnie oraz odwraca uwag ę od nerwów.Powinienes się czymś zając ,by odwrócić uwagę od myślenia o sercu.Ziółka na uspokojenie stale używać.Czy badałes poziom żelaza,elektrolitów.?