Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie i odbijanie treści pokarmowej

Gość DAREK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Może ktoś z Was ma taki problem jak ja i wie jak z tym walczyć. Na początku roku wylądowałem na izdbie przyjęć, ponieważ w ciągu dnia zrobiło mi się słabo i gorąco, nogi miałem jak z waty a ręce mi zdrętwiały. Do tego miałem cały czas bekanie, odbijanie. Jak mi się odbiło to na chwilę rozbiło mi się lepiej. Wtedy czułem się jakiś zakręcony, tak jak by mi ktoś w głowę przywalił (nie umiem tego inaczej opisać). Na izbie przyjęć zrobiono mi wszystkie badania i nawet prześwietlenie głowy. Wszystkie badania wyszły dobrze a lekarz powiedział, że to na tle nerwowym. W między czasie byłem u gastrologa, miałem robioną gastroskopię i wykazało że żołądek wchodzi do przełyku, ale Pani lekarz powiedziała, żeby tym się nie przejmować, bo coś takiego ma co któraś osoba. Odwiedzułem też laryngologa, neurologa i wszyscy mówią że wszystko jest ok. A dolegliowści nie mineły tylko powtarzają się co parę dni albo i codziennie. Teraz mnie męczy tylko te bekanie i czuję się taki przymulony jak by mi ktoś w głowę dał. Jak mi się odbije to przez pewien czas lepiej i tak na okrągło. Najgorzsze jest to że jestem taki przymulony. Jak by ktoś miał podobne objawy to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam, DAREK
stary ,zastosuj diete lekkostrawną i wg. niej sie odżywiaj.Pij len mielony przed snem rozmieszany w pół szkl. ciepłej przegotowanej wody,to samo rano po przebudzeniu.Dieta odpowiednia to podstawa.Nie jedz śliwek i owoców z pestkami ,chyba ,że gotowane w kompocie.Warzywa gotowane- np. marchewka do obiadu,albo warzywa duszone na oleju podlane wodą.zero alkoholu,papierosów,kawy, coli,Nie jedz przed snem,najpóżniej o 18-tej.napojów gazowanych i kolorowych,potraw snmażonych i tłustych.Zamiast kiełbas i wędlin- kupp sobie piers z kurczaka lub indyka albo cielęcinę do chleba.
pij melisę z dziurawcem i miętą.Jedz mielony kminek z mielonym majerankiem-proporcja 1:1.Posypuj po kanapkach lub do zupy.Nie jedz zupy pomidorowej.Jedz małe posiłki,nie objadaj się.Zrób sobie nalewke orzechowa na żołądek .Przepis:Orzechy włoskie,na których jeszcze nie ukształtowała się twarda skorupka pokroic w plasterki[8-10 szt.]zalać 1 l. czystej wódki+ łyżka cukru.Zakręcić w słoju,trzymać 3-4 tyg. aż zrobi się płyn ciemnobrunatny.[orzechy pokroić wraz z zieloną łupiną] Nalewkę przelac do mniejszych butelek.Kieliszek takiej nalewkijest bardzo skuteczny w dolegliwosciach żołądkowych.

Witam, Raz jest lepiej raz gorzej. Samo odbijanie nie jest takie tragiczne, najgorsze jest to, że czuję się jak na pływającym statku, i nikt nie umie powiedzieć od czego to jest. Gastrolog mówi że takich zaburzeń nie powinno być. Neurolog mówi że wszystko dobrze ze mną. Mam również skrzywienie kręgosłupa szyjnego, to lekarz powiedział że mogę się tak czuć jak na pływającym statku ale od tego nie powinno mi się bekać i odbijać. Jakoś trzeba żyć. A jak u Ciebie te objawy po koleii występują jak się leczysz?