Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności i zawroty głowy na tle nerwowym

perla1

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dusznosci i jak bym miała cos w gardle nie moge oddychac.Najgorzej jest popołudniu wtedy mam wrażenie jek bym sie dusiła.Boje sie wychodzic sama z domu kręci mi sie w głowie nogi robia mi sie z waty,i mam wrażenie że zaraz zemdleje.nie moge jeżdzic autobusami.Jak jestem w innym miescie to sie strasznie boje nie wiem dlaczego.Jest to dla mnie bardzo męczace. mam równiez zawroty głowy ostatnio nawet zakuło mnie serce ale to było tylko raz.Jak ide cos załatwiac to bardzo sie denerwuje,jest mi duszno a ratem chłodno cała sie trzęse powiem tylko jedno męczy mnie to bo nie wiem co mi jest.
To prawda ze jak opisujesz objawy to sama mowisz ze sie bardzo denerwujesz wiec objawy wskazuja na nerwice.Jednak ja bym zachecala aby odwiedzic lekarza bo ja majac takie same objawy okazalo sie ze jestem chora ale nie na nerwice.Muj lekarz powiedzial ze aby stwierdzic nerwice trzeba wyeliminowac inne choroby.Uwierz mialam tak samo jak ty,tez mialam gule w gardle i malo mnie ona nie udusila i leki mam do dzis.Nie chodzi mi aby Cie straszyc ale chce pomoc u mnie takie objawy ucisku w gardle daje chora zastawka.Moze zrob prywatnie echo serca,moze jesli okaze sie ze wszystko jest dobrze i bedziesz wiedziala ze to nerwy pomoze Ci to przelamac strach bo bedziesz pewna ze nic ci sie nie stanie bo to nic groznego.Pozdrawiam.