Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy i drętwienie w skroniach przy hiperwentylacji i migrenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! zaczęło się...nawet nie pamiętam kiedy ,rok czy dwa lata temu. czuje się słabo ,głowa jest ciężka,wieczorem i rano czuje mrowienie,drętwienie,i ucisk z tyłu głowy,zawroty głowy,gdy patrze na sciane ,podloge,zaczyna falowac obraz.. Byłam już 2 razy w szpitalu i lekarka stwierdziła hyperwentylacje. byłam tez u laryngologa z rodzicami,by sprawdzic czy to nie od zatok,bo mialam je niedawno chore.zrobili mi jakies przeswietlenie i laryngolog powiedzial ze nic nie widzi niepokojacego. bylismy zatem u neurologa,ktory zginal mi konczyny stukal pukal m,achal palcem nad oczami, sciskal glowe.powiedzial ze to pewnie migrena. spisal mi leki:Divascar i inne,które kończe już ale nie widze poprawy lecz pogorszenie zdrowia. zaczeły dretwiec mii skronie.mocniej kręci mi sie w głowie a wizyte nastepn za miesiąc...co mi jest?nie moge już spać z tego powodu.rodzice wiedzą i mówią że nic mi nie będzie...;[ dwa razy zdrętwiały mi ręce i nogi.ale to sie nie powtarza.
Witaj Kiklia. Mysle, ze rodzice powinni wybrac sie z Toba do psychologa *psychoterapeuty). Objawy, o których piszesz wskazuja na nerwice, a terapia moze Ci pomóc zrozumiec co sie z Toba dzieje i jak masz sobie z nimi radzic. Na watku *Z nerwicy sie wychodzi* na tym forum , w dziale kardiologia i choroby serca znajdziesz posty osób, które poradziły sobie ze swoimi objawami, lub sa w trakcie wychodzenia z nerwicy.Nie wiem, czy Twoi rodzice wiedza, ze piszesz na tym forum, ale mogliby troche sie podszkolic w tej sprawie, zeby wiedzieli, jak maja rozumiec to, co sie z Toba dzieje. Sa strony w internecie wyjasniające , jakie objawy daje nerwica.Poza tym są ksiązki, dzieki którym mozna zrozumiec to, czego Ty doswiadczasz , jak np. *Strach i paniczny lęk* R.Bakera, *Pokonac lęki i fobie* Bernis i Barrada oraz *Pojedynek z nerwicą* A.Polender. Nerwica jest zaburzeniem emocji i myslenia,, jest uleczalna, ale trzeba wziąć sie za nia przy pomocy fachowca.Na forum mozesz sie troche podszkolic, ale musisz przestawic te nawyki i zachowania, ktore Ci wyrzadzaja szkodę.Pozdrawiam
Gość Angela12321

No hej ;) Moja córka ma 14 lat i gdy skończyła 7 lat zaczęły się migreny. Pierwszą migrenę miała we wrześniu - pierwsza klasa. Objawami był ubytek w polu widzenia i załamanie mowy. Potem było tylko gorzej . Lekarz dał przekaz do szpitala lecz nie zgodziłam się. Z upływem lat objawy migreny nasiliły się doszło : straszne bóle głowy , drętwienie : nóg , rąk , brzucha , twarzy , warg , języka , przełyk , klatka piersiowa , tyłek , plecy , wydawało jej się że jej ręka waży z parę kilogramów , z lewej strony widziała tak jak by pomarańczową mglistą ścianę , słyszy szum w uszach , zmiany temperatury ręki , aura - mroczki , i trwa to przeważnie 2 godziny i pozostaje światło-wstręt i straszny ból głowy który utrzymuje się przez parę dni . Córka czuje się po tym bardzo źle . Nie może wykonywać gwałtownych ruchów. Po prostu tragedia . U nas w rodzinie jest to dziedziczne . Ja to mam ale nie tak mocno. Córka ma to chyba jakieś zmutowane . Byliśmy u paru neurologów . Jeden z nich zlecił EEG i TK głowy . Po wynikach z EEG lekarz stwierdził że ma to padaczko podobne . Córka była załamana . Przepisał dużo silnych leków. W końcu trafiliśmy na bardzo dobrego lekarza. Stwierdził on że ta diagnoza którą postawił poprzedni lekarz była zła . On stwierdził że jest to typowa migrena . Przepisał lek po którym czuje się dobrze . Jak na razie to występują czasami ubytki pola widzenia ale po pewnym czasie ustępują . Wszyscy lekarze u których byliśmy powiedzieli że nie spotkali się z takim przypadkiem jak u mojej córki . Jeśli ktoś ma takie objawy jak moja córka niech napisze ;). A ta osoba która napisała że jest to nerwica jest w błędzie. Nie wie co to dokładnie jest migrena. POZDRAWIAM WSZYSTKICH MIGRENOWCÓW ;)

Miałam migreny w dzieciństwie. Z bólami głowy, swiatłowstrętem, wymiotami. Cały dzień z życia wyjęty. Srednio 1-2 razy w miesiacu i na moje ogromne szczęście w wieku dojrzewania ( burzy hormonów) przeszło. Teraz miewam jeszcze silne bóle głowy od czasu do czasu, ale po zażyciu tabletek przeciwbolowych da się żyć.