Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak poprawy po chelatacji

Gość Leszek Wijas

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Leszek Wijas
W 1995 roku przeszedłem zawał serca sciany przednio bocznej frakcja po zawale 25-30 % w 1977 poddałem się operacji pomostowania aortalno-wieńcowego(szt 3 ) pomimo pomostowania moje samopoczucie i wydolność była bardzo niska ,miałem po wysiłku ucisk klatki i bóle. W 2003 roku w grudniu wykonałem koronarografię a oto co napisali lekarze: Pień długi,szeroki,bez przewężeń Tętnica międzykomorowa przednia:w odcinku proksymalnym zamknięta,po oddaniu pierwszej diagonalnej.Obwód LAD wypełnia się śladowo przez własne krążenie. Tętnica okalająca:w odcinku początkowym zwężona 70% oraz medialnie 80%.Oddaje dwie niewielkie gałęziemarginalne.W odcinku dalszym widoczne drożne ujście by-pass. Prawa tętnica wieńcowa:Dominująca,oddaje tętnicę międzykomorową tylną i lewokomorową. Liczne zmiany przyścienne na przebiegu naczynia z zawężaniem światła do 40-50%. Aortografia:BYPASSGRAFIA:Aorta wstępująca poszerzona.Uwidoczniono dwa by-pass Ao-LAD,Ao-Cx. Uwidoczniono również drożny by-pass LIMA-LAD. Ponieważ występowały u mnie przy wysiłku a niejednokrotnie od tak sobie bóle w klatce piersiowej a na dodatek zaczęła atakować Mnie Astma sercowa względnie oskrzelowa,postanowiłem poddać się Chelatacji która to miała być cudownym panaceum na właśnie moje dolegliwości. Chelatację pobierałaem w Opolu od miesiąca Marca do Lipca 2004 roku.Wlewów wziąłem około 60 szt.Nie będę wspominał o kosztach . Bóle jak występywały przed chelatacją tak i też występowały po.Po prostu nie odczuwałem żadnej poprawy,zaczęto namawiać Mnie na kontynuowanie dalszej kuracji.Jednak coś mi mówiło że nie tędy droga do zdrowia i postanowiłem przerwać dalsze leczenie. W 2005 roku z uwagi coraz większe bóle występujące w klatce piersiowej postanowiłem o wykonaniu ponownej koronarografi (nadmieniam iż wziąłem około 60 wlewów chelatacji) A oto co napisano w opisie po Koronarografii: Pień:długi,bez przewężeń. gałąź przednia zstępująca: zamknięta w odcinku początkowym,po oddaniu pierwszej diagonalnej.Obwód widoczny z krążenia obocznego. gałąź okalająca: w odcinku początkowym zmiana 70%oraz w odcinku środkoeym 80%.Oddaje dwie niewielki gałęzie marginalne.Widoczne drożne ujście By-pass. Prawa tętnica wieńcowa:dominująca,oddaje gałąź lewokomorową i tylną zstępującą.Zmiany do 30% na przebiegu naczynia. By-pass Ao-D1-drożny bez zmian By-pass Ao-OM-drożny bez zmian Lima-LAD-drożny bez zmian Jak widać z opisu po wykonaniu 60 wlewów chelatacji nie dokonały się żadne pozytywne zmiany w Moim organizmie.nie ustąpiły szumy w uszach,nie poprawiło Mi się krążenie w żadnych kończynach.Z opisu po koronarografi wynika że po kuracji chelatacją w drobnych naczyniach nastąpiła niewielka poprawa.Pod koniec tego roku Moja niewydolność sercowa była już tak duża iż postanowiłem wziąć obie koronarografie i udać się do Krakowa do Kliniki UJ i tam jeszcze raz poprosić o odczytanie koronarografii wykonanych w Kielcach.I okazało się iż ta koronarografia z grudnia 2003 roku nie różni się nić z tą z 2005 roku z małym wyjątkiem.Tak w pierwszej jak i w drugiej koronarografii są dwie żyły o bardzo silnym zwężeniu i zachodzi konieczność natychmiastowego wykonania angioplastyki.Obecnie jestem po angioplastyce,a Moje bóle w klatce piersiowej się skonczyły. Jeśli ktoś po przeczytaniu Mojego opisu o przebiegu chelatacji i mojej dwuletniej udręki,a jednocześnie w porę opamiętanie się, iż szarlatani są na każdym kroku,jeśli ktoś podejmie się chelatacji no to powodzenia.Dziwi Mnie jedno jak w 21 wieku przy tak rozwiniętej medycynie środowiska lekarskie pozwalają na takie praktyki firmowane przez ludzi z tytułami magisterskimi a nawet Profesorskimi. Panowie Lekarze wstyd czyżbyście tak już nisko upadli.