Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Urządzenie do pomiaru glukozy, cholesterolu i trójglicerydów

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kaska1234

Witam proszę o pomoc wyniki z multicarein są jakieś dziwne, czasami są zbliżone do laboratorium a czasami w ogóle się nie zgadzają, np lab cholesterol całkow 245 a na multicarein 145, jestem podenerwowana jakością tego urządzenia, a w serwisie powiedzieli mi że to moja wina że niby źle przeprowadzałam badanie, czy ktoś miał podobny przypadek

Ja też mam problemy z tym aparatem do cholesterolu, w sumie nie doczytałem przed zakupem ale on nie mierzy dobrego cholesterolu HDL, i dlatego nie mogę wykonać badania złego cholesterolu LDL, w sumie żałuje zakupu, podobno jest inny aparat który wykonuje pomiar cholesterolu HDL i robiąc pomiary całkowitego cholesterolu, trójglicerydów i HDL można wyliczyć zły cholesterol LDL. No cóż albo kupię sobie inny aparat lub bedę się męczyć z tym,]swoją drogą ostatnio zepsułem kilka testów zanim wykonałem poprawne badanie.

Nie polecam multicarein, to szajs musiałem go oddać do firmy w której go kupiłem, nie chcieli zwrócić pieniędzy, ale po długich próbach udało się odzyskać pieniądze, a dlaczego go zwróciłem bo wyniki całkowicie inne niż w laboratorium. Brak słów !!!!!!!!

Gość BeneChek

Witam kupiłem badziewie BeneChek do pomiaru cholesterolu, ale pokazuje wyniki chyba z księżyca, proszę o pomoc czy też ktoś dał się nabrać na ten produkt, na dodatek firma sprzedająca umywa ręce i mówi że to moja wina !!!

Gość zenon666

Pozdrawiam wszystkich, kupiłem MultiCareIn i nie jestem zadowolony z wyników, na aparacie całkowity cholesterol 160 a w laboratorium 230 !!! kto też ma takie problemy? to jest niebezpieczne dla mojego życia ! bo albo jestem zdrowy albo chory? robiłem badania i wynik miałem w granicach 160 - 180 cały czas i jak poszedłem do labolatorium to się przekonałem że wyniki nie są takie jak na urządzeniu. proszę o info czy też ktoś ma takie problemy z tym urządzeniem !!!

Pozdrawiam z tego miejsca u mnie też na tym aparacie multicarein wyniki się nie zgadają z wynikami w laboratorium, badałam sobie trójglicerydy i wyniki były niby w normie 150 a jak poszłam do laboratorium to wyniki miałam powyżej 230 i taka rozbieżność była za każdym razem, gdybym miałam polecić to na pewno NIE, aktualnie leży bezużyteczny może ktoś go kupi oddam za 50 zł !!! może komuś się przyda, bo serwis powiedział że nic nie może zrobić puki urządzenie działa ! PARANOJA

Gość kaska111

Multicarein -sama go używałam, na dodatek mam własnie informacje o jakości tego urządzenia, jak podają niby produkt jest z made in italy, ale to produkt z chin :( niesteyt, i jak większość produktów z chin jakość tego urządzenia i co najważniejsze uzyskiwanych wyników jest kiepska, zdecydowanie nie polecam !!!

Kaśka111 Przeczytaj sobie gdzie produkowany jest CardioCheck, to czysta Chińszczyzna,a paski do cholesterolu po 160 zł/25szt. Mam MultiCareIn i wyniki pokrywają się z laboratoryjnymi, a testy do cholesterolu po 95 zł/25 szt. Aniela, kupię od ciebie MultiCareIn za 50 zł, odezwij sie

Gość Piotrekk

Do wiadomości GORPIK CardioChek made in USA, jak nie wierzysz to sobie zgoogluj lub kup i zobacz co pisze na tabliczce producenta. Odnośnie ceny za paski do CardioCheka, to nasuwa mi się jedno pytanie, dlaczego np. ludzie kupują drogie auta, przecież każde auto jeździ i dowiezie cię na miejsce. Odpowiedz sobie sam. Wysoka cena = dobra jakość uzyskanych wyników i pewność że są prawidłowe. A jeśli chcesz jeździć komunikacją miejską to wystarczy tylko bilet. :) Chyba jesteś inteligentny to resztę sobie dopowiesz :). Dla zainteresowanych pomiarem gospodarki lipidowej, taka informacja iż wartością najbardziej pożądaną jest wartość cholesterolu HDL, a jeszcze lepiej gdy mamy stosunek całkowitego cholesterolu do HDL, bo im więcej mamy HDL tym mniej będziemy mieć LDL tego złego, który doprowadza do zawałów, miażdżycy nadciśnienia i innych chorób cywilizacyjnych. Sam pomiar cholesterolu całkowitego, jest archaiczny i nie nadaje się do niczego. Pytanie - dlaczego nie jest reklamowany choesterol HDL, odpowiedź - dlatego iż nie ma żadnych lekarstw które by zwiększały farmakologicznie wartość cholesterolu HDL. Więc jeśli masz glukometr który nie mierzy cholesterolu HDL, nie martw się, zawsze możesz kupić CardioCheka :)) i wykonać pomiar z jednej kropli krwi nie tylko HDL, ale również LDL, trójglicerydy, TC -cholesterol całkowity, stosunek TC/HDL. Cała masa różnorodnych

Tylko, że lekarze rodzinni na prośbę wykonania szczegółowej morfologii reagują alergicznie. Robią wielka łaskę, jak raz w roku dadzą skierowanie na morfologię z podziałem cholesterolów. Niestety w Polsce służba zdrowia jest dnem a lekarze traktują pacjenta jak wroga ich finansów, wobec czego zastanawiam się, który aparat zakupić. CardioChek ma to do siebie, że ma chore ceny za paski, ale za to rozróżnia LDL I HDL. Poza tym może z czasem cena pasków się obniży... Na forum widzę pełno fałszywych opinii, jak to Polacy - aby tylko drugiego okłamać i wprowadzić w błąd. Powiedzcie: dlaczego to robicie kłamcy? Jaki macie interes w tym, by drugiemu człowiekowi zaszkodzić na zdrowiu? Człowiekowi, którego nawet nie znacie...