Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Dwa miesiące temu wylądowałem w szpitalu z podejrzeniem guza chromochłonnego. Objawy to przede wszystkim napadowe skoki ciśnienia. Największe zarejestrowane 180/110. Wszystkie wyniki wyszły świetnie. Podejrzenie padło na guz chromochłonny. Jednak badanie na obecność metoksykatecholamin w dobowej zbiórce moczu pokazały, że poziom normetanefryny i metanefryny jest w normie natomiast poziom 3 metoksytyraminy jest przekroczony 3-krotnie (poziom 695,400 ug/24h). Tomografia nic nie wykazała. Lekarz prowadzący stwierdził, że skoki są spowodowane stresem i nerwicą. Lekarz pierwszego kontaktu zalecił ponowne przeprowadzenie badania na metoksykatecholaminy. Czy mam się przejmować wysokim poziomem 3 metoksytyraminy?

Bardzo mnie interesuję jakie inne objawy mieliście i co co odczuwaliście. Bo oprócz napadów ciśnienia najczęściej są i inne objawy. Jeżeli ktoś miał guza chromochłonnego to proszę o opisanie objawów. Bo to chyba nie tylko nadciśnienie może być objawem.

Też myślałem że mam tego guza a okazało się coś zupełnie innego.Odrazu napiszę że nie mam wykształcenia medycznego i moja poradę można traktować tylko jako przykład wzięty z własnego doświadczenia i jeżeli ktoś ma jakieś objawy choroby to należy najpierw zgłosić się do lekarza i tam wyjaśniać tego  przyczyny. No więc tak zaczęło się u mnie od dziwnego napadu szybkiego bicia serca bez powodu w spoczynku plus jakiś nieokreslony jak by dziwny  ból.  Po tygodniu doszly jakieś nieuzasadnione napady  lęku i stresu z napadem wzrostu ciśnienia i bardzo szybkiego bicia serca. Fatalnie się wtedy czułem szukałem informacji w necie co może być przyczyną i wyszukałem że może to nerwica a może guz chromochłonny.Nie byłem do tego przekonany.Wtedy skojarzyłem że rok wcześniej miałem już takie napady szybkiego bicia serca ale jeszcze bez tego lęku i  powodem według mnie było bardzo długie i częste przebywanie w pobliżu urządzeń wytwarzających silne pole elektromagnetyczne. Siedziałem po kilkanaście godzin  wtedy w bliskiej odległości telewizora komputera wzmacniacza i jeszcze kilku urządzeń pobierających dużo energii. Jak zmieniłem to to wtedy  zaczęło się poprawiać i mi przeszło ale nie byłem do końca przekonany czy to mogła byc na pewno taka przyczyna tego.Teraz skojarzyłem że ostatnio znowu siedziałem bardzo dużo godzin a dokładnie po 10-14 h przez ponad dwa tygodnie przy podobnych urządzeniach i mam znowu coś takiego a nawet jest jeszcze gorzej bo doszły te lęki.Zacząłem spacerować odstawiłem sprzęty na co najmniej 2,5 metra unikałem sytuacji stresowych i napady dalej jeszcze się pojawiały ale już jakby rzadziej lżej itd..Po dwóch miesiącach już prawie całkiem to przeszło i wspominam to jako najgorszy czas w życiu . Nie wiem czemu to się od tego pojawiło bo wiem że to nie może być przypadek skoro dwa razy się powtórzyło  w tym czasie jak byłem pod długim wpływem tego promieniowania ale może część ludzi w tym ja jest jakoś bardziej wrażliwa elektromagnetycznie i urządzenia takie wpływają na pracę serca i nadnercza a nauka tego jeszcze nie potwierdzila i lekarze nie wiedzą jak pomóc i mówią że to pewnie nerwica lub prawdopodobny  guz chromochłonny.

W dniu 7.05.2011 o 22:56, Gość ASIAxD napisał:

Do diagnozy przydałaby się artegrografia, scyntografia i rezonans. Wszystkie badania wykonuje się w klinice. Ja miałam dobre wyniki krwi za wyjątkiem OB, a guz chromochłonny był wielkości jabłka.

W której klinice leczyłaś guz chromochłonny? Które badanie go wykryło: rezonans czy scyntygrafia?

W dniu 27.07.2010 o 19:07, Gość mk28 napisał:

Witajcie! Dwa miesiące temu wylądowałem w szpitalu z podejrzeniem guza chromochłonnego. Objawy to przede wszystkim napadowe skoki ciśnienia. Największe zarejestrowane 180/110. Wszystkie wyniki wyszły świetnie. Podejrzenie padło na guz chromochłonny. Jednak badanie na obecność metoksykatecholamin w dobowej zbiórce moczu pokazały, że poziom normetanefryny i metanefryny jest w normie natomiast poziom 3 metoksytyraminy jest przekroczony 3-krotnie (poziom 695,400 ug/24h). Tomografia nic nie wykazała. Lekarz prowadzący stwierdził, że skoki są spowodowane stresem i nerwicą. Lekarz pierwszego kontaktu zalecił ponowne przeprowadzenie badania na metoksykatecholaminy. Czy mam się przejmować wysokim poziomem 3 metoksytyraminy?

Zostałeś w końcu zdiagnozowany?

http://www.time-samara.ru/content/view/637163/otdaem-predpochtenie-keramicheskoj-plitke

Ceramicmall.ru

Компания MAPEI имеет накопленный десятилетиями опыт в строительстве и реконструкции бассейнов. В этой области компания готова предложить полный спектр материалов.

https://www.tuvaonline.ru/remont-v-vannoj-i-sanuzle-kratko-no-jomko-o-plitke.dhtml

интернет-гипермаркет строительных материалов «Сатурн».

Керамическая плитка Italon Contempora Pure (Италон Контемпора Пур) в Санкт-Петербурге - цена от 2208 рублей +7 (812) 926-84-16 магазин ИтКер. Товар И9330.