Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lęk przed zaśnięciem i wyjściem z domu i uderzenia zimna i gorąca

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak mam sobie radzić z tymi lękami. Nigdzie pociągiem ani busem jechać nie mogę, bo te zakichane lęki mam. Mam też lęki przed i po wyjściu z domu.Albo jak jestem sama.Nie zawsze się one pojawiają., ale niestety są Wcześniej, z dwa lata temu to miałam lęk przed uśnięciem - bałam się że usnę i się już nie obudzę. Miałam wrażenie że nie oddycham, i ciągle zwracałam uwagę na poruszanie się klatki piersiowej,a przez to miałam taki okres że stojącąc kołysałąm się do przodu i do tyłu. Często krzyczałam przez sen.. Ja wiem że może to się wydawać śmieszne czy dziwne, ale sama nie wiem skąd się to wszystko bierze. Fakt przeszłość mam nie zaciekawą,ale zaczynają mnie te objawy wkurzać. Dostałam ofertę pracy, ale niestety musialabym dojezdzac pociagiem. Nie wiem teraz czy powiedzieć o tej nerwicy lękowej czy nie... Często też mam tak, że nie czuję nóg i rąk, a lewa ręka (i czasem noga) drętwieje strasznie - tak to *boli* że w nocy się budzę. Byłam dwa lata temu u lekarza homeopaty, u fizjoterapeuty ale to pomogło na troche,a teraz widzę że wraca co nie co, i nie jest to przyjemne.Podczas tych lęków wcześniejszych miałam uderzenia zimna-gorąca na zmianę.