Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ablacja gdzie lepiej?

Gość agae

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ewa z Zabrza
Witam - do andrzeja2301 - pierwszą ablację wykonywał doktor Oskar Kowalski, a drugą doktor Radosław Lenarczyk. Jeśli będziesz miał skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu to zgłoś się w Przychodni przyszpitalnej Śląskiego Centrum Chorób Serca lub zadzwoń na nr tel. 032 373 37 55 i dowiesz się wszstkiego co Cię interesuje. Czasami też obydwaj doktorzy zagladaja na stronę *Kołatania, ablacje - okiem dochtora. Pozdrawiam i życzę zdrowia.
Miałam ablację miesiąc temu w Rzeszowie, też operował mnie dr. Futyma. Bałam się jak diabli, a wcześniej serce biło mi szybciej i mocniej, że myślałam że wyskoczy i to kilka razy w tygodniu. A teraz ani śladu! Wszystko odbywa się w nowoczesnej klinice. Lekarze i pielęgniarki tam są super. Polecam dr. Futymę- super lekarz.

Witam ja byłam na konsultacji u doktora Piotra Futyma też w Lux-Medzie w czerwcu i powiedział żebym na urlop jechała albo w lipcu albo na początku sierpnia bo ablację będę miała na jesieni. Moja mama która miała ablację dwa lata temu czekała kilka miesięcy, ale ona miała częstoskurcz a ja mam skurcze komorowe i doktor Futyma mówi, że to inna arytmia i inne miejsce będzie przygrzewał i że to nie jest dziedziczne i że mogę mieć potomstwo, ale z ciążą kazał mi zaczekać aż będzie po zabiegu. Moja mama jest 2 lata po ablacji i czuje się znacznie lepiej, od tamtego czasu nie przyjmuje żadnych leków i częstoskurcze nie powróciły. Mi mówi że mam się nie bać, ją podczas zabiegu nic nie bolało, mam nadzieję że u mnie będzie tak samo. Pozdrawiam wszystkich trzymajcie kciuki