Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ablacja gdzie lepiej?

Gość agae

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem bo nie wiem co wybrac. lekarze od jakiegos czasu polecaja mi zrobienie ablacji fakt strasznie sie boje ale musze to wkoncu zrobic mam dwie opcje: jeden lekarz kardiolog poleca mi klinike w zabrzu i nie wiem jaki lekarz bedzie mnie operowal wyslal juz papiery 4 miesiace temu a tu zadnego odzewu od nich ... drugi lekarz poleca mi Wroclaw i doktora Fuglewicza... nie znam tych lekarzy. prosze jesli ktos mial doswiadczenia z ktoras z klinik o pomoc w decyzji!!!! ile czasu czeka sie na ablacje?czy to nie trwa juz za dlugo???pomocy!!!!!!
Dzieki za to u gory ale juz czytalam wszystkie wasz posty w sumie dokladnie wczesniej tylko sie nie wypowiadalm a dla mnie warszawa nie wchodzi w gre bo mieszkam od niej z 500km. moj przypadek to sa czestoskurcze serca dochadzace do 220 uderzen na minute raz na 2-3 miesiace podobno to w miare nieskomplikowany przypadek. bardzo mi na tym zalezy. ani ty ani nikt inny nie znacie zadnej z tych klinik?prosze kogokolwiek zeby mi przynblizyl do ktorej najlepiej sie udac ja juuz zglupialam od tego wszystkiego a nie chca podjac zlej decyzji:(
Hej. Ja 22.01.07 byłem na prywatnej wizycie u Pana Profesora Franciszka Walczaka w Centrum Kardiologii Anin w Warszawie przy ul. Płowieckiej, mam już termin ablacji która odbędzie się w CK Anin. Tak samo postąpiła jedna z forumowiczek i też ma już wyznaczony termin ale ablacje będzie chyba miała w Instytucie Kardiologii, pan Profesor dysponuje miejscami i w Centrum Kardiologii Anin przy ul. Płowieckiej 37 bądź w Instytucie Kardiologii na ul. Alpejskiej (też Anin), ablacje tu i tu wykonuje ta sama kadra, jest to kadra wiodąca w Polsce. Dlatego tez radzę, abyś zapisała się na prywatną wizytę do Pana Profesora. Jeśli chcesz podam Ci nr do Centrum Kardiologii Anin, podaje także swój nr gadu gadu. 3444934 oraz e-mail Salemcat@interia.pl, pisz kiedy chcesz, napewno odpiszę. Pozdrawiam serdecznie.
A ja miałam 2 lutego robioną ablację przez doktora Fuglewicza i z cala pewnoscia moge Ci go polecic. Juz na drugi dzien czulam sie o wiele lepiej, doktor jest przesympatyczny robi wszytsko tak zeby czuc jak najmniejszy bola nawet nie czuc go wogole, jest swietnym specjalista, poza tym bardzo mila obsluga szpitala. jesli masz jakies pytania pisz 5718650 to moj numer gg
Marlena- mówisz, że jesteś zadowolona z dr Steca? Wszyscy mówią o prof. Walczaku, ale ja jestem z Rzeszowa i kardiolog z Medyka skierowała mnie do Lux Med*u właśnie do doktora Steca, obawiałam sie co to za lekarz, ale jak mówisz, że jesteś zadowolona, to nie zrezygnuje z wizyty i pójdę do niego:)
a ja miałam ablację 21-02-2008 w Częstochowie w Centrum Chorób Serca i Naczyń im Polonii Świata. Cieszę sie że tu trafiłam bo na zabieg czekałam niecały miesiąc od momentu, gdy trafiłam do kardiologa. Oni współpracują z placówką z Zabrza: sam ordynator też pochodzi z tego środowiska i nawet sam zabieg wykonali specjaliści z Zabrza, którzy przyjeżdżają tu by robić ablację i inne zabiegi. więc panuje pełen profesjonalizm i co dla mnie ważne dobra atmosfera, bo przed tym zabiegiem to mnie taki stres dopadł......ale teraz czuję sie dobrze i narazie siedzę w domku na L4
Ja miałam ablację w Rzeszowie, w Asklepiosie (skierowana byłam przez Luxmed). Dr Fotyma asystował przy moim zabiegu, a ablację robił dr Stec. Ale myślę, że jeśli dr Fotyma teraz sam będzie robił zabiegi, to znaczy, że jest dobrze przygotowany. To dobra klinika i chyba nie ma się czego bać. A sam zabieg jest do przeżycia, gorsze późniejsze leżenie przez 6 godzin. Trzymam kciuki, będzie dobrze.