Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wyleczenie nadciśnienia tętniczego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Czy jest możliwe całkowicie wyleczenia nadciśnienia tętniczego w moim przypadku jest do nadciśnienie łagodne 1 stopnia. Może ktoś słyszał o kuracjach , które leczą z tego schorzenia???? Zależy mi bardzo na tym i jeśli jest jakiś sposób to chciałbym coś się dowiedzieć. Osobiście znalazłem takie coś: http://naszezdrowie.bazarek.pl/opis/94948/regulator-cisnienia-krwi---tianshi.html Pozdrawiam
ja znam przypadek trwałego wyleczenia z nadciśnienia 1 stopnia bez leków.Facet ok. 48 lat miał 160 na sto i lekarz od razu przepisał mu leki.Nie brał ich lecz postanowił sam się za to wziąć. Zaczął jeżdzić do pracy rowerem-5 km w jedna strone i kilka razy w tyg. pływał ,bo mieszka nad wodą.Nie palił,więc nie musiał rzucać.Od pływania i odżywiania odpowiedniego schudł ok. 7 kilo.Ciśnienie unormowało mu sie za jakieś póltora -2 miesiące i do dziś ma dobre,z tym ,że pilnuje ,aby nie przekroczyć wagi,do której schudł,tzn.ważył 87 a teraz 79-80.Cały rok na basen chodzi,a jak ciepło ,to pływa w zalewie.Często rower.Pamiętam jak mi opowiadał o wizycie u tego lekarza,który mu przepisał leki na nadciśnienie.Po dwóch miesiącach poszedł do tego lekarza z zapiskami-codziennie mierzył ciśnienie i zapisywał-już po miesiącu czy półtora było trochę mniejsze,a po 2 mieiącach już miał prawidłowe.Lekarz się wkurzył i powiedział: jak się pan sam leczy,to po co pan do mnie przychodzi?Było to 6 czy 7 lat temu.Nadciśnienie miał,bo to był okres,że mniej się ruszał i przytył,może też sie niewłaściwie odżywiał i tak organizm zareagował.Pamiętam,że pił jakąś nalewkę z jemioły,która obniża ciśnienie.Myślę,że z tak małym nadciśnieniem można sobie śmiało poradzić bez lekarza.Wystarczy trochę dyscypliny.A ty to naprawdę potrzebujesz pomocy,czy to reklama?