Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsowanie w brzuchu, ucisk na żołądek i duszności

Gość BojeSie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 9 lipca zaczęły się u mnie duszności (wcześniej też były przy stresie, ale teraz nie zdenerwowałam się niczym) najpierw zaczęły się w klatce piersiowej Odczuwałam ucisk klatkę a potem na żołądek i miałam duszności z żołądka Raz mijały, raz wracały Poza tym (ale to już od ponad pół roku, wcześniej nie wiem czy tak było bo się nie przyglądałam) jak się położę na plecach widzę jak brzuch podskakuje mi w okolicy pępka A jak ucisnę miejsce w okolicy pępka, kilka cm pod nim i ponad nim to czuję pod placami jak pulsuje, podskakuje Nie odczuwam guzka żadnego, tylko takie pulsowanie=podskakiwanie W tym momencie nie ciśnie nic na brzuch, bo w sumie mam też pusty żołądek Rano po śniadaniu nie odczuwałam ucisku tylko taki normalny stan po jedzeniu Miałam usg brzucha w list 2009 i lut 2010 i nic nie wykazało 2-3 tygodnie temu miałam ostre bóle w okolicy żołądka/jelita Lekarz bardzo dokładnie zbadał brzuch Popukał, uciskał na wszystkie sposoby i stwierdził podrażnienie żołądka czekoladą lub apapem Jutro z powodu bólu pleców (od jakiegoś 1,5 miesiąca, z przerwami) idę na rtg odcinka brzusznego kręgosłupa I moje pytanie Skoro usg nic nie wykazały, to czy jest możliwe żeby to był tętniak? Nie boli jak uciskam (chyba) tylko podskakuje pod palcami i czy rtg części brzusznej kręg. wykazałoby że mam tętniaka jeśli w rzeczywistości miałabym go

mam to samo, zaczęło się po chorobie i antybiotyku, pulsowanie jakby w sercu i żołądku ale po jedzeniu, puste odbijania bez zapachu ani smaku i wieczorem najbardziej,,,kiedy idę spać to w nocy wszystko ustaje, aż do porannego  posiłku,,mam niski puls serca i nierównomierny kiedy badam pulsometrem, byłam dwa razy u kardiologa i echo serca wychodzi poprawne...nie wiem co to może być