Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nocne poty, osłabienie, duszności, ból głowy i mięśni

Gość byczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ciepło.. Czy ktoś mógłby mi pomóc w diagnozie mojej choroby? Byłem już u tylu lekarzy i miałem sporo badań i nic.. Rok temu się to zaczęło. Najgorzej było jesienią, wiosną się poprawiło wprawdzie, ale objawy ciągle wracają co 2 -3 tygodnie! Objawy to: zlewne poty nocne (5 razy trzeba się przebierać) i w dzień tak samo, wystarczy lekki wysiłek, lub po jedzeniu, szczególnie poci się szyja i głowa. Spore osłabienie, bóle mięśni, straszne bóle głowy zaczynające się na czole a potem za uchem, bóle ucha, czasami korzonki, czasami boł pod pachami, dawniej były jeszcze bóle w klatce piersiowej i duszności, ale to juz raczej się nie pojawia. Obnizona temperatura w nocy, rano i wieczorem ok 35,6, w ciagu dnia 37,2. Chrypka, ciągłe chrząkanie, a w nosie tak jakby katar był cały czas, ale nie leci, tylko szczypie nosogardło. Nigdy nie chorowałem, oprócz zwykłego przeziębienia, migreny miałem owszem, ale nigdy tak często i z takim bólem za uchem. W dodatku jak te objawy wracają, to jest mi strasznie zimno.. teraz np. upał a ja sie ubieram w długi rękaw, a dawniej to czasem w nocy w swetrze spałem, nigdy czegoś takiego nie miałem.. Może ktoś z Was miał coś podobnego?, Z góry dzieki!
Witam , wiekszosc z Twoich objawow pokrywa sie z moimi moglbym dodac do nich jeszcze wiele innych , tez bylem przebadany praktycznie z kazdej strony i nic mi nie dolega.Tez mam takie wachania temperatury , nawet rodzina juz nie traktuje mnie powaznie bo w ciagu roku mialem wiecej wizyt u lekarzy niz oni wszyscy razem wzieci a rok temu to nawet dobrze nie wiedzialem jak sie moj rodzinny nazywa.Chociaz lekarze nic nie stwierdzili pewnie wydaje Ci sie ze na pewno cos Ci dolega???Polecam terapie u psychologa wiekszosci to pomaga , mi osobicie tylko na kilka h po wizycie ale lepsze to niz nic , trzymaj sie cieplo
czesc.. dzieki za odpowiedz psychiatre juz przeprabiałem.. zapisał mi leki i niestety nic nie pomogło, jeszcze gorzej sie czułem, w ogóle spac nie mogłem przez 2 tygodnie, w koncu lekarz stwierdził, że to jednak moze w takim razie nie byc przypadłosc psychiczna i wysłał mnie z powrtoem do larybgologa, teraz czekam na wyniki tomografii zatok
nie wiem, nie pamiętam czy cos mnie ukąsiło, w tym kierunku nie miałem jeszcze badań, ale troche mnie to dziwi, jakby była borelioza czy cos podobnego, to chyba by mi się cały czas pogarszało??, a tymczasem w maju i czerwcu to prawie choroba zniknęła, nawroty były słabe, juz myślałem, że to lada chwila sie skończy, a tu od 2 tygodni znowu wróciło mocniej
Gość lukasz88
moze szukasz w dobrym kierunku , ja mam krzywa przegrode nosowa po kilku zlamaniach i od tego mam przewlekle zapalenie zatok ciagle chrzakanie i kaszel tez moze byc tego przyczyną polecam krople Avamys sa drogie ale mi zadne inne nie pomagaly po nich odrazu czuje ulge.
witam serdecznie ponownie!! otrzymałem dzis wyniki! wiele badan w normie, ale!!! wreszcie COŚ jest!! , tylko nie bardzo wiem jak to interpretować... Mykoplasma pneumoniae - IgG - 41,88 RU/ml - wynik DODATNI!! norma - dodatni powyzej 21,9 CHlamydia pneumoniae - IgG - 44,35 RU/ml - wynik DODATNI!! - norma - dodatni powyzej 21,9 Chlamydia pneumoniae IgM - 0,09 Ratio - wynik Ujemny - norma - ujemny ponizej 0,8 nie wiem jak to interpretować?? igG dodatni, IgM ujemny?? poza tym w kale mam nastepujące bakterie e.coli, citrobacter sp, enterobacter cloacae, e. coli laktozoujemna grzybów drożdzopodobnych nie wychodowano co to moze oznaczac??

Witajcie, Cieszę się, że znalazłam te posty, może tutaj dowiem się czegoś więcej niż u *służby zdrowia*, która załamuje ręce. Mój mąż ma te same objawy co Ty: chrząkanie, nocne zalewające poty wspomne, że głównie zaczynają się od głowy i kończyn poźniej przechodzą na tułów, temperatura wieczorami 35,6 w ciągu dnia też często jest osłabienie jednak zdarza się również temperatura w okolicy 37,2. wszystko zależy od pory dnia, jest osłabiony, czasami miewa kłucie w klatce piersiowej, pojawiają się również bóle stawów i mięsni jednak to sporadycznie. Pocenie pojawia się codziennie albo co drugi-3 dzień, podobnie jak u Ciebie czasem są przerwy na tydzień dwa, a następnie wszystko wraca..To trwa już jakieś 4 lata. Początkowo myśleliśmy, że to alergia, później, że przepracowanie. Następnie zaczęliśmy chodzić po lekarzach od rodzinnego, który nie ma pomysłu po innych rodzinnych prywartnie. Byliśmy również u pulmunologa poniewaź w między czasie mąż miał zapale nie płuc - myśleliśmy, że jak chorował na to 2 miesiące brał tony antybiotyków i zastrzyków to koszmar z poceniem i osłąbieniem się skończy, jednak nie chce nas opuścić. Zawitaliśmy do Endokrynologa, urologa, kardiologa - nikt nie ma pomysłu ani nie chce się zająć pacjentem, który jak widać nie jest zdrowy. Badania krwi robione w miare regularnie, - w krzywej cukrwej delikatne podwyższenie, - odrobine za wysoki cholesterol, - hemoglobina troszke poniżej normy, - bazofile poniżej normy. - tsh w normie, - ob 8 - crp w normie Mąż już nie chce chodzić po lekarzach ponieważ jak siedzi w kolejce 30-40 osob a pozniej słyszy, że lekarz nie ma pomysłu nawet nie daje skierowania na badania, wszystko robimy we własnym zakresie prywatnie, a oni spogladaja na wyniki i nic nie mowia.. Naprawde nie wiem co robić.

Cześć dokładnie mam tak samo, tyle, że u mnie głównie poty i bóle mięśni, co kilka lat zakażenie dróg moczowych. Najbardziej dikuczaja mi mięśnie, zdecydowanie objawy grypopodobne ale bez zwiększenia temperatury. Masa badań, w tym na bokerioze i nic. Stwierdzono możliwość fibromalgii ale bez pewności. Szukam dalej teraz czas na oczyszczanie jelita i pasożyty. W tym widzę jeszcze jakieś możliwości. Jak u Was coś się zmieniło, piszcie proszę. Pozdrawiam. 

Czesc wszystkim. Znalazłem własnie ten wątek, który  sam załozyłem. Minęło 10 lat. I dalej żyję, to pewne dla Was dobra wiadomość. Badań miałem wiele i nic nie ustalono. Po 2012 roku objawy zmniejszyly się na tyle, ze przestałem zwracać uwagę na nie, ale..to się tylko zaleczyło. Nigdy do konca nie przeszło. Nie wiem jaka jest przyczyna. Niestety ostatnio znów wraca. Pocenie w dzien i w nocy, bóle mięsni i stawów, chrząkanie i  podatność na infeckcje wirusowe. Dziś sądzę, że to najprawdopodobniej przewlekle zapalenie migdałów wywołuje te objawy,. zresztą miałem juz przeznaczone do wycięcia. Ale pewności nie mam.