Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia serca i dławienie i pieczenie w gardle

Gość Warka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. moze ktos z was co to moze byc bo lekarze chyba niewiedza. kardiolog ktora robila usg powiedziala ze to bzdura z ta bigeminia i wypadaniem zastawki ktora zdjagnozowal lekarz na pogotowiu. kazala natychmiast odstawic concor cor bo go nie bierze sie na zdrowe serce dala krople walidowe i cos musujacego na uzupelnienie gospodarki wodno-elektrolitowej i pic 3 litry wody codziennie. i robie jak kazala, i nic zadnej poprawy ktorej tez nie bylo gdy bralam concor. dzis caly dzien meczy arytmia, silne nierowne bicie z przerwami, uderzenia krwi do glowy, dlawienie i pieczenie w gardle i przelyku, tetno 90, pocenie sie nagle, i pojawil sie pierwszy raz ucisk w klatce. krople juz bralam trzy razy dzis i nic. jak wrocic do dawnej? doradcie prosze co robic? bo ja juz niewiem
na tarczycę badania krwi TSH,ft3,ft4 i USG tarczycy zrobiłaś?Trzeba sprawdzić czy z tarczycą jest OK.Może przeczytaj sobie o kwasie foliowym i witaminie B compositum.Jeśli to z nerwów,to może po tym ci troche ulży.Może panikujesz i sama się nakręcasz.....warto spróbowac na uspokojenie tabl. ziołowe np. labofarm i sprawdzic czy uspokojenie wewnętrzne idzie w parze z uspokojeniem serca.To napewno ci nie zaszkodzi,a spróbować można.Sama zdecyduj.
usg tarczycy nie robilam, inne badania robikam niewiem czy te co piszesz tez bo nie znam sie na tym. robilam badania tsh i pod wzglem zapalenia serca, wszystkie wyszly dobrze. nie mam tez cukrzycy ani anemii. to przychodzi nagle w roznych sytuacjach i gdy meczy caly dzien to nie moge o tym przestac myslec, dodatkowo denerwuje sie tym. te krople mialybyc na uspokojenie wlasnie serca i ogolnie tez, to walerianowe krople Milocardin. warto sprobowac rowniez czegos innego bo juz naprawde niewiem. czuje ze tej nocy nie zmruze oka
uwiez ciezko nie wpadac w panike gdy to meczy od rana a krople na uspokojenie nerwow i serca tj milocardin nie skutkuja. niewiem, jest sens domagac sie skierowania na usg tarczycy gdy wynik tsh jest dobry? jak mysilsz? a to niewiedzialam ze kwas foliowy jest odpowiedzialny za nerwy. dzieki, warto sprobowac bo to witaminy sa bez recepty prawda
Dziewczyny ,nie można brać sobie ot tak ani kwasu foliowego ani witamin ani magnezu ani innych cudownosci .Trzeba zrobić sobie poziomy i potem ewentualnie przy duźżym niedoborze łykać .Szczególnie latem gdy jemy dużo warzyw i owoców faszerowanie się sztucznymi witaminami zaszkodzi a nie pomoże .Jeśli wyjdą niedobory to jak najbardziej ale tak samemu z siebie NIE ,co się w internecie przeczyta to siup do apteki i łykamy ! A ty Warko leć do lekarza i powiedz mu o wszystkim .
Aniu to lekarze karza brac magnez i aspargin choc w wynikach nie mam niedoboru tych zwiazkow. ja o tym wszystkim mowilam kardiologowi podczas badania usg to dal doraznie milocardnin i kazal pic litorsal i pic 3 litry wody dziennie i lykac magnez i widzial wszystkie moje wyniki. a milocardw nie pomaga skoro wczoraj trzy dawki wzielam i nic. a w taka pogode to az boje sie wyjsc z domu do lekarza. ja juz naprawde niewiem co mi lekarz moze powiedziec jesli kardiolog nie za wiele pomog. ta bezradnosc karze lapac sie wszystkiego
Moze i faktycznie nakrecam sie myslami o tym ale gdy od rana czuje ze serduszko zaczyna wariowac to poprostu nie moge nie myslec o tym, o tym jak minie dzien, w strachu i obawach. nawet po milej nocy z chlopakiem zle sie poczulam choc caly dzien byl okej. naprawde boje sie juz wszystkiego
Wiem co to strach przy wariującym sercu -uwierz mi miałam dodatkowe skurcze ,zresztą mam je do tej pory i nie jest to nic miłego ,ale nie można popadać w panikę bo wtedy jest jeszcze gorzej .Przebadaj sie jeszcze na terczyce jak razi koleżanka 4 i idz do lekarza .Naprawdę nie rozumiem po co każą ci brać mg jak masz poziom ok .Ostatnio moja lekarka powiedziała mi że absolutnie nie wolno brać go ot tak sobie ale jeśli doktor kazał ..........Sama kiedyś brałam preparat z mg bo miałam skurcze mięśni i inne drgania powiek a po zrobieniu poziomów miałam przekroczone wszystkie normy i to długo po odstawieniu .A objawy niedoboru i nadmiaru są prawie identyczne .A może ty masz po prostu nerwice ?Próowałaś czegoś na wyciszenie ?
Aniu poprostu chce mi sie plakac to wrazenie jakby serce mialo peknac, caly dzien bylo okej i dopiero gdy do domu przyszlam to sie zaczelo, puls tak wysoki ze cala drze i glownie gdy wstaje nawet na chwile. wypilam dodatkowe ten litorsal. ja te badania robilam w momencie gdy juz bralam magnez, wczesniej nie robilam. ale tez mi sie wydaje ze nie powinno sie gdy nie ma potrzeby. do kardiologa dzis mnie nie zarejestrowali bo brak jeszcze opisu z holtera a ogolny kazal zglosic sie tez z tymi wynikami. na ukojenie nerwow mam ten milocard to krople walerianowe ale u nerwologa jeszcze nie bylam, boje sie ze i ten zacznie eksperymentowac z lekami jak pozostali lekarze i ze nie pomoga a tylko zamula
Dochodze do wniosku ze ja przy 200 tetnie gdy wezwalam pogotowie to chyba spanikowalam bo ludzie maja wieksze ale to naprawde nieznosne i liczylam ze cos sie wyjasni. wiadomo tyle ze jestem zdrowa jak ryba, to super nawet. niewiem skad takie cos wogole sie wzielo zostaly jeszcze jakies badania elektrofizyczne i czekam na nie w szpitalu choc wydaje mi sie moglabym w domu i tam tez brac te same leki co tutaj. i aniu mialas racje, w szpitalu wogole nie podaja mi magnezu i innych zwiazkow. wykluczyli tez nerwice. pozdrawiam cieplo
lekarz prowadzacy mowi ze przy czestoskurczu nadkomorowym to nie w nerwicy, pytalam czy moze od kregoslupa bo co tu gadac nie mam idealnego to tez to wykluczyla. jeszcze musze popytac nt skokow cisnien. a aniu duzo tu pisza o ablacji. myslalas o niej i czy wogole mozesz?

Jeśli masz komorową to na pewno jesteś pod opieką lekarza i bierzesz leki .Czego się boisz ?Wiem ,myślisz że umrzesz .Nie bój się .Strach napędza arytmię .Bezsenne noce też .Wiem ze to łątwe napisac nie bój się ale czy znasz przypadek ze ktoś umarł na arytmię komorową ,ktoś kto miał rozpoznaną i leczoną ?Bo ja nie znam takiego przypadku .Pod samochód też można wpaść i co ?Nie będziesz po ulicach chodzić ?Można się zakrztusić czymś i paśc trupem i co przestaniesz jeść ?Wielu ludzi żyje z arytmiami nawet o tym nie wiedząc .Po 50 latach powiesz jaka ja byłam głupia ,zmarnowałam życie na zamartwianie .Zobaczysz wspomnisz kiedyś moje słowa .