Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie i ucisk w klatce piersiowej a wypadanie płatka zastawki

Gość balik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam stwierdzone wypadanie płatka , biore tableki i bylo wszystko dobrze. Pare dni temu zaczęło mnie kłuć w sercu, czuje ciężar w klatce piersiowej do tego mam cos w gardle takie dziwne uczucie jakbym włosa miała i już tak od kilku dni. Jak biore głęboki oddech to też czuje taki ciężąr w klatce. Nastepa wizytę u kardiologa mam dopiero za 2 miesiące a juz sama nie wiem co robić.
Witam. ja dzis mialam podobnie i w tym momencie tez, mam bardzo silne kolatania nieruwna prace serca z przerwami uderzenia krwi do glowy i dzis pojawil sie pierwszy raz ucisk w klatce, nie wiem juz co robic zadne leki mi nie pomagaja. na usg okazalo sie ze serce mam w porzadku bez wad i bez niewydolnosci, kardio kazal natychmiast odstawic concor cor dal jakies krople walidowe i cos musujacego, a ja wciaz nie czuje sie lepiej, dodam ze concor tez mi nie pomagal.
lekarz na pogotowiu zdjagnozowal po ekg ze to bigeminia wypadanie zastawki, bralam polowke z 2.5 i odstawilam z dnia na dzien bo to najmniejsza dawka, jak to kardiolog stwierdzilam dawka jak dla dziecka i odstawienie nie jest grozne. usg wykazalo ze serce mam zdrowe bez tej bigemini czy jakiej kolwiek niewydolnosci. dowiedzialam sie ze arytmii przy zdrowym sercu concorem sie nie leczy, ale jej zalecenia tez nie skutkuja. i poprostu boje sie i niewiem co z tym robic dalej
ja tez biore concor 2,5 ale zamierzam odstawic i tak jak gdzieś tu czytałam zrobie tak że zaczne brac połówkę i całkiem z niego zrezygnuje bo wydaje mi się, że się po nim zle czuje. Też słyszałam, że to mała dawka ale zauważyłam pogorszenie. Mi zazwczywaj serce dośc szybko bije nawet kardiolog się pytał czy tak zawsze mam. Wcześniej czułam taki ucisk a teraz naszczęscie jest spokój. Mam nadzieje, że noc będę mieć spokojną. Aha ja dodatkowo piję magnez z B6 i brałam kalipoz czyli potas ale jak zaczęłam czuc *to coś* w gardle to nawet tego nie przełykam bo tabletka jest jak dla mnie nie mała. A ty jakis magnez lub potas bierzesz?
nie radze samemu decydowac o odstawieniu concoru, ja odstawilam po konsultacji choc czulam ze mi nie pomaga to jednak do czasu badan i konsultacji bralam. a usg serca jak u ciebie wyszlo? to ono wykazalo wypadanie platka? tak, biore magnez b6 i litorsal, bralam tez aspargin ale gdy po roku problem wrocil odstawilam ale chyba znow zaczne. ja rowniez mam nadzieje ze obydwie bedziemy mialy spokojna noc choc czuje ze u mnie tak nie bedzie i jeszcze ta duchota
Kiedyś byłam innego kardiologa i u niej miałam stwierdzone i ona mi przepisała concor po którym już wtedy sie zle czułam wiec odstawiłam ale, że coś nie wydawała mi sie dobra ta kardiolog to poszłam do innego. Powiedziałam mu co i jak ale tak jak pisałam u niego miałam tylko ekg a echo serca mam za 2 miesiące . Powiedziała mu, że zle sie czułam po concorze więc zmniejszył mi tylko dawke. Nic nie mówił, że nie powinno sie tak ostawiąć jak mu powiedziałam o wcześniejszym...zreszta ja chce stopniowo zrezygnować aha a concor biore dopiero 2 tyg.
Ja na poczatku tez zle sie czulam po concorze, magistr w aptece uprzedzil ze pierwsze dwa tygodnie moge zle go znosci do czasu gdy organizm sie przyzwyczai i potem po jakis trzech tyg to ustapilo i nawet dobrze sie czulam ale znow arytmia zaczela wracac i to zbieglo sie z usg i tu kardiolog zdziwil sie ze przepisano mi concor
A wogole to powiem ze kazdy lekarz gada co uwarza. mialam tak ze kardiolog zakazal brac dodatkowa polowke concoru na wieczor gdy wspomnialam ze miewam dalej arytmie i ze ewent.do polodnia druga polowke moge wziasc a drugi lekarz to sie zdziwil i niewidzial przeszkod bym brala na wieczor a trzeci kardiolog to ta co kazala go odstawic to wogole powiedziala ze to nic by nie dalo bo concor dziala calodobowo. i poprostu juz tutaj szukam pomocy, dzis czuje ze znow bede na tych kroplach ktore i tak nic nie pomoga
a jak noc spędziłaś? Ja w miare dobrze. Wiesz ja nawet słyszałam, że niektórzy lekarze karzą brac concor tylko przy atakach :/ Ja postanowiłam odstawić, organizm daje znaki, że nie służy mi ten lek a przed nim sie czułam lepiej. 2 tyg to znowu nie tak długo. A concor nie leczy on tylko blokuje ;/ Zreszta ja nie wiem czy to da sie wyleczyc?
Ja na twoim miejscu poszlabym do lekarza, opisz mu obiawy i swoje obawy, niech on zadecyduje....dziekuje noc spokojnie minela i do teraz tez byl spokuj, chcialam zarejestrowac sie do kardiologa ale nie zarejestrowali bo nie ma jeszcze wynikow holtera. teraz gdy wstaje nawet do toalety puls tak gore idzie ze cala drze w tym pulsie, serce tak szaleje ze boje sie wstawac po co kolwiek. chce mi sie plakac
Ja dzisiaj naszczęście spokojnie. Ja bym najchętniej już jutro poszła do lekarza ale jak juz pisałam dopiero za 2 miesiące mam wizyte - to jest najgorsze ze tyle trzeba czekac na wizytę. Widze, że u Ciebie jest niezaciekawie. Czyli kiedy masz wizyte u lekarza?
Teraz to juz niewiem gdy nie chcieli zarejestrowac. w czwartek mam sie dowiedziec czy jest opis. pewnie gdybym miala na to podejscie lekcewarzace to by tego nie bylo. ja to miewalam i wczesniej ale nie chodzilam po lekarzach i nie przejmowalam sie tym a teraz gdy postanowilam pujsc z tym do lekarza to jest odwrotnie
Mysle ze to jest na zasadzie ze jak to dopada to trudno mi sie uspokoic. najgorzej jest w pracy bo tam nawet nie ma gdzie odpoczac chwilke i wogole wszystko robi sie w biegu bo czas goni. no ale kolejna taka arytmia we wtorek zlapala i pogotowie wezwalam. niewiem zdrowe serce a czestoskor 200 wyszedl. ale to juz ja trzeci raz z tym na pogotowiu to tym razem zostawili na oddziale by monitoringiem byla do czasu wyjasnienia skad to sie bierze. puki co ciagle krew badaja i potaja metocard i jeszcze dzis tomograf zalicze. ale mam nadzieje ze jutro puszcza do domu. pozdrawia cie goraco
Witam, przepraszam, że wtrącę ale szukam pomocy, a nawet lekarz mi nie pomógł. Od ponad 2 tygodni czuje dziwny ból w klatce piersiowej, szczególnie na wysokości samych piersi. Gdy układam się w pozycji leżącej, a nawet pół leżąccej czuję ucisk na całej klatce piersiowej powyżej piersi. Do tego wszystkiego jakąś dziwną góle w gardle. Dodam,że mam 18 lat a EKG w normie. POMOCY!!!
Martus to ja poradze co kazdy....zmien lekarza, moze potrzebne jest rtg klatki. a co wogole ten lekarz tobie powiedzial na te objawy? i nie ma co krepowac sie by wezwac pogotowie. ja tak zawsze ociagalam sie bo nie chcialam robic paniki, nie ma co sie na to patrzec.
W zasadzie to jeden powiedział, że mnie przewiało(bo byłam przeziębiona). Przebadał-na płucach i oskrzelach nic, więc przepisał leki przeciwbólowe, które nie pomogły, a prosiłam o skierowanie na rentgen.....powiedział że nie ma takiej potrzeby, a drugi lekarz zapisał tylko leki przeciwbólowe i nie postawił żadnej diagnozy. Kurcze już po internecie szukam czegokolwiek bo z tym bólem nie da się wytrzymać. Śpie na wpół leżąco....a tak się nie da wyspać!! :(
trudno tu cos doradzic. lekarz nie ma prawa odmowic wypisania skierowania na zadanie pacjenta! moze zrob prywatnie z opisem i wroc sie do niego, lub wroc i ponownie zarzadaj skierowanie na rtg i powiedz ze jego leczenie nie pomoglo i zadaj pytanie co dalej. niestety u niektorych lekarzy trzeba walczyc o swoje prawa. lub sproboj u trzeciego ale w innej przychodni
Tak właśnie myśle, że odczekam jeszcze kilka dni i jak nie będzie poprawy ( bo wiadomo, z dnia na dzień leki nie pomogą) to wtedy pójdę i dosłownie każe mu wypisać skierowanie. No niestety niektórzy lekarze troche sobie bagatelizują pacjentów.....:/
bagatelizuja i to bardzo. pierwszy raz gdy zglosilam sie do takiego w przychodni z zaburzeniami rytmu a to byly naprawde male w porownaniu co dzis i dal leki po ktorych myslalam ze odplyne i gdy mu o tym powiedzialam to widzialam szyderczy usmiech i powiedzial bym nie przesadzala i tez nawet na podstawowe badania krwii nie dal skierowania, i dalam se spokuj z tym i z lekarzami, teraz tego zaluje bo byc moze o pare lat zalatwilabym sprawe a tak....szpital
Taaa, niestety wielu lekarzy zlewa nas za przeproszeniem ciepłym moczem....:/ a z sercem nie ma żartów. I właśnie wkurza mnie, że myślą, że pacjenci są przewrażliwieni, bagatelizują objawy a potem kończy się tak jak w twoim przypadku-szpitalem :/