Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadciśnienie tętnicze

Gość Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się zdecydowałam na kupno ciśnieniomierza po tym jak moja siostra miała zawał, dało mi to do myślenia bo nic na to nie wskazywało...automat mam SmartCardio. Dobra solidna konstrukcja, urządzenie jest bezpośrednio łączone z mankietem bez przewodu.

Witam serdecznie.Mam problem z nerwica od nadciśnienia tętniczego.Nie mogę sobie poradzić z tym.Lekarze tylko leki wypisują na nadciśnienie i zmieniam już 3 raz leki,bo nie pomagają.A ciśnienie ostatnio skacze mi średnio 170/100 puls 95 i tak od paru dni ledwo Catropil zbija.W tygodniu już 3 raz karetkę wzywałem,bo boje się bardzo o swoje życie.Lipidogram miałem robiony i mam dobry cholesterol i trójglicerydy w normie.Leczylem się parę lat na nerwicę lękowa.Balem się kiedyś wychodzić z domu,jeździć autem.Ale zwalczałem to i już się nie boję.Ale od paru miesięcy mam obsesyjny lęk o życie od nadciśnienia.Boje się zawału panicznie i wylewu.Nie ma dnia,żebym nie miał tego lęku o życie.Nie mogę sobie z tym poradzić.Prosze o porady od osób,które mają lub miały takie przeżycia.P.S z sercem jest w porządku,miałem robione EKG.Czyste i miarowe.Przez to nadciśnienie boje się śmierci bardzo i mam wrażenie,że w każdej chwili może nadejść najgorsze.Nie dam rady tak żyć dalej :-( Pozdrawiam

na nadciśnienie tętnicze najważniejsza jest odpowiednia dieta - mi taką ułożyła moja zaufana Pani dietetyk Beata Ślebzak-Cebula i dzięki niej problemy ustały.. oczywiście wizyty kontrolne są nieuniknione ale trzeba bardzo o siebie dbać bo to nie ma żartów