Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, osłabienie, drętwienie rąk i nóg a nerwica

cnousi

Rekomendowane odpowiedzi

Od dluzszego czasu niewiem co sie ze mna dzieje.Mam czeste zawroty glowy,oslabienia,dretwienie rak i nog.Nie moge wziasc glebszego oddechu gdyz wywoluje to bol w klatce piersiowej,do tego dochodza silne uderzenia serca(mysle ze je az slychac)lub bardzo szybkie(okreslam to jako pileczke pimpongowa).Mecze sie bardzo szybko,nawet gdy nie wykonuje pracy ktora wymaga wysilku,a najdziwniejsze jest to ze czuje zmeczenie nawet podczas polykania pokarmow.Co mi dolega?Mam 39 lat i strach ze rano moge sie nie obudzic.
może w takim razie masz coś z kręgosłupem.Jeśli i to nie ,to może nerwica...kto to wie....zawroty głowy i drętwienie rąk mogą być od kręgosłupa.szyjnego.Przy głębszym oddechu można czuc ból w klatce jak jest coś z kręgosłupem piersiowym.A jeśli to nerwy,to do psychiatryu.Leki pomocnicze to moga być jakieś ziołowe uspokajające-labofarm na niektórych dobrze działa- kwas foliowy[przeczytaj o nim w internecie i o witaminie B compositum,która działa korzystnie na system nerwowy wraz z kwasem foliowym.]. i moze poprawić samopoczucie.
moż e idż do neurologa,niech obada twój kręgosłup,pokaż mu stare zdjęcia sprzed 6 lat i ówczesny wypis ze szpitala i spytaj go,czy to może być od tego.Jeśli to byłoby to,to może by ci pomogła fizykoterapia w przychodni rehabilitacyjnej.Trzeba mieć tam skierowanie,ale sa długie kolejki.Jak zapłacisz za zabiegi ,masz natychmiast-przynajmniej u mnie tak jest.Na NFZ trzeba pół roku czekać.jeden zabieg kosztuje ok.8-12 zł.Oprócz tego załatw sobie sanatorium jak juz będziesz wiedziała,że to kręgosłup.Jak się złoży papiery,to od roku do półtora się czeka.