Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno pisalam na forum o swoich objawach a teraz już jestem ze stwierdzona Nerwica lekowa. jeszcze miesiąc temu myślałam że jestem chora na serce a teraz już wiem co tak naprawdę się dzieje. mam pytanie jak dawac sobie z tym radę, z objawami okrutnymi ze strony serca, organizmu, typu osłabienie, kolatania serca??? Jak sobie radzicie ? Co robicie kiedy dopadają was te dolegliwości które skłaniają do wezwania lekarza ?
Chcialam dodać że mam jeszcze elementy agorafobii czyli że objawy pojawiają się jak gdzieś sama wychodzę i wyjeżdżam i rzeczywiście mam wtedy wrażenie że coś się za moment stanie ze mną i dąże tylko do tego by wrócić jak najszybciej do domu.. co robić ??bo leków brać nie chce one likwidują tylko objawy nie przyczynę leku
witaj asie25 nerwica lekowa powoduje przyspieszenie bicie serca,dusznosci,klucia w klatce piersiowej badz parzenia (myslisz wtedy sobie ze masz zawal-a na ekg echu serca nie wykazuje ci nic) czasami serce ma tzn podkniecia wydaje ci sie ze niby stoi w miejscu a jednak caly czas pracuje tylko czasami daje mocne uderzenia........SKAD TO WIEM???sama to przechodzilam jednak ja nie mialam nerwicy lekowej poprostu mam to tak od urodzenia gdyz zasatwka aortalna powoduje fale zwrotna.Z tym tak musze zyc!!!Nie jedna nocke przeplakalam, ze umre ,ze zostawie swoje kochane dzieci a przeciez mam cale zycie przed soba w koncu mam 23 lata.Im bardziej sie denerwowalam tym bardziej objaw byl czesty.Duzo bliskich mi osob patrzac na mnie mowilo Justa idz do psychiatry?idz do psychologa?do rodzinnego?kardiologa?.Owszem bylam lecz tylko u kardiologa i co mi powiedzial ze ja nie potrzebuje psychologa tylko wsparcie najblizszej rodziny,gdyz nie moglam poradzic sobie z oddychaniem a gdy serce zaczelo kolatac zamiast sie wyciszyc panikowalam ze zaraz umre_gdy czlowiek nie jest swiadomy co z jego organizmem sie dzieje zaczyna panikowac !!!!!!!Jak nauczylam sie z tym zyc???poprostu przestalam sie przejmowac,zaczelam zyc na nowo czesciej sie usmiechalam ,przyjmowalam magnez z witamina b6 i tak jakos rzadko mam te potkniecia sercoiwe lecz stwierdzilam ostatnio ze nie przeszkodzi mi w zyciu prywatnym ze inni ludzie maja gorsze problemy z sercem i nie panikuja tak jak ja!!Nie ukrywam wiesz mi jestem z reguly slaba psychicznie lecz w niektorych momentach zaskakauje sama siebie i moj organizm zaczyna walczyc ze stresem lekiem i wszytskimi innymi dolegliowsciami ze saam podnioslam sie na nogi BEZ WSPARCIA BLISKICH!!!!GDYZ ONI ZAWSZE SIE ZEMNA KLUCILI ZE TO MOJA BUJNA WYOBRAZNIA!!!!DLATEGO Z TYM PROBLEME ZOSTALAAM SAMA.JEDYNIE ZNAJOMYM MOWILAM O SWOIM PROBLEMIE BO TYLKO ONI MNIE ZAWSZE SLUCHALI LECZ NIGDY NIE KOMENTOWALI I TO POCZESCI PODNIOSLO MNIE NA DUCHU BO WYRZUCILAM Z SIEBIE TO OKRUCIENSTWO!!!!!WIERZE ZE I TOBIE SIE UDA ZE WSZYTSKO BEDZIE OK.CZASAMI TO NIE LEKARZA POTRZEBUJESZ LECZ SAMEJ SIEBIE I WIECEJ WIARY W SIEBIE ZE JAK INNI POTRAFIA A SA W GORSZYM STANIE TO TY TEZ!!!ROZCZULANIE SIE NAD SOBA JEST NAJGORSZE CO MOZE BYC.MAM 23 LATA I DWOJKE WSPANIALYCH KOCHAJACYCH DZIECI DLA NICH ZYJE DLA NICH WYWALCZYLAM Z TA CHOROBOM DLA NICH POSWIECE CALE SWE ZYCIE CHOCBYM MIALA CHAROWAC JAK WOL ONI SA WAZNIEJSI A DOLEGLIWOSCI SAME Z CZASEM ULEGAJA WIADOMO ZE POWRACAJA LECZ TAKI TO JUZ MOJ UROK I MUSZE Z TYM ZYC DO KONCA SWOICH DNI...POZDRAWIAM SERDECZNIE CIEBIE