Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie serca a alkohol, palenie papierosów i dopalacze

Yzil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 18 lat i chcialbym wam przedstawic moj problem. Od paru dni dotrzymuja mi towarszystwa bole w okolicy serca i chyba jest to serce, Gdy dokladnie sie przyjrze to serce wali jak mlot ale lekarz mowi ze to w moim wieku normalne a po za tym cisnienie mam bardzo dobre. ekg tez wykazalo norme zapisano mi bellargot na uspokojenie. Boje sie ze przyczyna moze byc alkohol i papierosy ktore w wakacje spozywam dosyc czesto. A najbardziej boli mnie to ze dalem sie namowic na spalenie slynnego * dopalacza * , spalilem tego symbolicznie ale czy to moze byc przyczyna? Prowadzilem sportowy tryb zycia , na pilke nozna zawsze byl czas. U lekarza mi powiedziano ze to nie serce kluje tylko moga byc to nerwobole?! bezsensu jak ja jestem przekonany ze to jest serce , prosze o komentarze , chce wiedziec czy kiedys przestanie mnie to kluc i czy ktos tez ma taki problem ?!

Witam, To bardzo dobry pomysł, żeby zrezygnować z palenia papierosów i dopalaczy. Warto też kontrolować ilości wypijanego alkoholu, dopóki może Pan to kontrolować! Dlaczego uważa Pan, że bez sensu jest pomysł, że kłucia po lewej stronie klatki piersiowej mogą być nerwobólami zależnymi od zmian w kręgosłupie? Być może tak właśnie jest. Chociaż na pierwszy rzut oka wydaje się nam, że to co jest po lewej stronie to zależy do serca, które też jest przecież zazwyczaj zlokalizowane po lewej stronie klatki piersiowej.