Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Poradnia zaburzeń rytmu serca w Krakowie

Gość Dorota

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Ostatnio spedzilam 24 godziny w szpitalu na obserwacji i okazalo sie, ze to co zdarzylo mi sie juz 5 razy (w przeciagu kilku lat), a co zawsze okreslalam jako szalone bicie serca, to czestoskurcz nadkomorowy. Lekarze przypuszczaja, ze moze istniec dodatkowa droga pobudzenia, ale ekg zrobione poczas napadu jej nie wykazalo. W zwiazku z tym dostalam skierowanie do poradni zaburzen rytmu serca, zeby zrobic kolejne badania. Studiuje w Krakowie, wiec wlasnie tu chcialabym sie zglosic, ale nie wiem za bardzo gdzie... Jesli ktos z Was jest z Krakowa, to prosze o porade gdzie sie udac, jakie macie doswiadczenia jesli chodzi o Krakowskie szpitale? Z gory dziekuje, Dorota
Taka Poradnia jest w Krakowie na ulicy Prądzyńskiej w szpitalu im. Jana Pawła II, Klinika Elektrokardiologii - tam wszystkie budynki są w jedym miejscu więc nietrudno będzie ci ją znaleźć. pewnie wcześniej trzeba się będzie zapisać na jakiś termin (ja musiałm czekać ok. 4 miesiące). Ja bym ci jednak Doroto proponowała konsultacje w innym ośrodku, gdzie są lekarze trochę lepej znający się w temacie częstoskurczów nadkomorowych (np. Katowice-Ochojec lub Warszawa).
Aga!! Dlaczego uważasz, że nie Kraków? ja właśnie a tydzień mam tam jechac na badania. Wprawdaie mam tez zaklepany Ochojec, tyle, że w późniejszym terminie (koniec lutego). Wdzięczna będę za odpowiedź, bo trochę sie zmartwiłam!! czy masz może z Krakowem jakieś doświadczenie, albo Twoi znajomi? Proszę odpisz Pozdrawiam T_U
Byłam rok temu na konsultacji w Krakowie na Prądzyńskiej na konsultacji, ponieważ mam częstoskurcze i jako że tam podlegam w ramach rejonizacji więc tam się udałam. Lekarz zakwalifikował mnie do ablacji. Ale nie o to chodzi. Gdy później trochę posprawdzałam okazało się, że ten lekarz jest świetnym specjalistą, owszem, ale w dziedzinie wszczepiania rozruszników. Zresztą większość lekarzy wykonujących w tym ośrodku ablacje jest tak naprawdę od rozruszników. Poza tym przeglądałam różne rankingi (Newsweek np) i ośrodek krakowski był na bardzo niskich pozycjach w dziedzinie kardiologii inwazyjnej (natomiast bardzo wysoko w kategorii: KARDIOCHIRURGIA I WSZCZEPIANIE ROZRUSZNIKÓW). Spotkałam się na tym forum z opinią, że w Krakowie niestety uczą się dopiero wykonywania ablacji. Myślę, że nic się nie stanie jeśli pojedziesz tam na badania, ale na sam zabieg ablacji - przynajmniej ja osobiście - bym się nie zdecydowała. (Chętnie poznałabym opinie osób, które na Prądzyńskiej miały przeprowadzaną ablację.) Pozdrawiam.
Jakie zabiegi? W tym roku ponad 2500 operacji w krązeniu pozaustrojowym , najwięcej w Polsce operacji zastawek i tętniaków aorty.Ablacje tez przy okazji operacji wady mitralnej. Co do kliniki Elektrokardiografii jest na pewno mniejsza niż podane przez Ciebie
Gość majki_66
Witam - jestem własnie PO ablacjii w szpitalu JP w Krakowie i......Chociaż bardzo zmęczona i obolała---bardzo , bardzo szczęśliwa. Z tego co mówił doktor udało się - a nie było łatwo ,,,, I własnie tu chciałabym wszystkim polecić krakowski szpital - wspaniali lekarze , pielęgniarki ba ;nawet pani dietetyczka .... :) Z tego miejsca chciałabym z serca podziękować wszystkim , zwłaszcza doktorowi Igorowi Tomali za wszystko : jego cierpliwość, siłę, determinację w zlikwidowaniu cholerstwa :) i za to jakim jest wspaniałym lekarzem i człowiekiem - Nie jestem w stanie opisać mojej wdzięczności- Dziękuję panie doktorze ......z całego serca ...P.S gdyby ktos miał jakieś zapytania z chęcia odpowiem Majki :)
Gość Baśka

Ja z arytmią serca udałam się do Doktor Bobrowskiej z Rajtar Medica na os. Na Lotnisku. Wszystko jest pod kontrolą, leczę się farmakologicznie. Polecam Doktor Bobrowską, ponieważ jest świetnym specjalista i posiada ogromną wiedzę.