Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, arytmia serca i osłabienie

Gość Piaskowski

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piaskowski
Witam, Mam 22 lata. Czasami miewam dziwne zawroty głowy, tzn. zdarzają się bardzo rzadko w roku, lub w ogóle. Zawroty są krótkie, bo kilkunastu sekundowe, ok. pół do 1minuty. Kiedyś uważałem po prostu ,że to dlatego ,że nie zjadłem posiłku, lub gdy to było w południe ,że np. mam słabe tętno. Dzisiaj jednak ok 10.28, siedząc w swojej pracy, miałem wspomniany atak. Otóż siedząc przy komputerze zawirowało mi się w głowie, nogi się ugięły...gdybym stał to prawdopodobnie miałbym poważne problemy z utrzymaniem się na nich. Jestem zdziwiony ponieważ było To półtorej godz. po całkiem obfitym śniadaniu... W czasie tych kilkunastu sekund poczułem totalny paraliż, tzn. serce zaczęło szaleć...nie jestem jednak w stanie powiedzieć czy miałem podwyższone tętno czy też obniżone, bo tego nie wiem. Wiem jednak ,że po tym kilkunastu sekundowym ataku serce zaczyna bić szybciej, głowa trochę zaczęła mnie boleć, przez jakąś chwile po (może kilka minut) zaburzony rytm serca z powrotem wraca do normy. Takie zawirowanie zdarzyło mi się już w tym tyg. Dlatego jestem poważnie zmartwiony, ponieważ zawrót jest naprawdę krótki, jednak powiem szczerze zastanawiam się czy byłbym w stanie wtedy powiedzieć swoje nazwisko stojąc w dodatku na nogach! Nigdy nie chodziłem do lekarza z tym zaburzeniem. Lekarka która mnie leczy jest ciągle w ,,sredniowieczu** tzn. już dawno powinna pójść na emeryturę ;) Sądzę ,że może jest To spowodowane zaburzeniem rytmu serca, nie jestem lekarzem jednak, nie wiem czy jest TO normalne? poważne czy też nie? Dziękuje z Pomoc Pozdrawiam
Gość Piaskowski
Być może jest To wspomniana arytmia serca?...a spowodowana - trudnym okresem, bo za tydzień miałem mieć sesje egzaminacyjną, poza tym też kilka innych ważnych spraw na głowie. Jednak nie sądzę bym się Tym aż tak Tym przejmował....naprawdę wąntpie. Sam na prawdę nie wiem, w wolnym czasie pójdę do specjalisty. Z pewnością nie jest to spowodowane niedoborem cukru ! Więc wykluczam to całkowicie... Wielkie Dzięki za POMOC