Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obniżenie poziomu cholesterolu

Gość Wojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Recepta na zły cholesterol. =========================== Tego nie dostaniecie w przychodni. Przeznaczenie: ============== Oczyszcza organizm z tłuszczowych i wapiennych osadów. Rewelacyjnie szybko poprawia całkowitą przemianę materii w organiźmie (nadwaga) , w rezultacie czego naczynia krwionośne stają elastyczne (miażdzyca), co z kolei zapobiega zawałom układów krwionośnych, serca (zapaście) etc. Zapobiega sklerozie (starcy), paraliżom (wylewy), szumom w głowie (migreny) etc. Złoty srodek dla wszystkich, którzy chcą poprawić kondycję swego organizmu - wszak czosnek od dawna jest znany jako naturalne panaceum na wiele przypadłości (tylko dziwnie zapomniany). Przygotowanie: ============== Starannie umyć i oczyścić 350 gram czosnku, miałko naskrobać i utrzeć w naczyniu (to ważne: nie używać mikserów). Zważyć 200 gram masy wziętej z dna naczynia (tam gdzie najwięcej jest soku) i zalać 200 gramami 96% spirytusu. Naczynie szczelnie przykryć i postawić w ciemnym i chłodnym miejscu na 10 dni. Potem masę odcedzić przez płótno i odczekać 2-3 dni. Sposób dawkowania: ================== Dawkować krople zgodnie z poniższym diagramem wraz z chłodnym mlekiem (jedna czwarta szklanki), które gasi niepożądany zapach czosnku na 15-20min przed jedzeniem Dzień kuracji Rano Obiad Kolacja ============= ==== ===== ======= 1 2 2 3 2 4 5 6 3 7 8 9 4 10 11 12 5 13 14 15 6 15 14 13 7 12 11 10 8 9 8 7 9 6 5 4 10 3 2 1 11 25 25 25 PS. Ostatniego dnia lepiej zaopatrzyć się w paczkę dobrych gum cynamonowych , bo z ryja wali, że aż hej :-) Kuracja jest rozpisana na osobę o wadze do 90 kg. W przypadku wyższej wagi ciała nalezy z umiarem dołożyć do każdego dnia po jednej kropelce za każde dodatkowe 10 kg masy ciała. Przykład: ========= Masa ciała 110 kg - dzień pierwszy Rano-4krople, Obiad-4krople, kolacja-5kropli itp Czas stosowania: ================ Jak powyzej 11 dni, ale jesli ktoś nie chce nawrotów, niech podzieli kropelki przez pół i stosuje co drugi dzień. Niezaprzeczalne zalety kuracji: =============================== !Nienormalna skuteczność! !Nie ma potrzeby zmiany diety! Efekty: (moje) ============== W ciągu 14 dni zjechałem ze złym cholesterolem i zbyt wysokim poziomem triglicerydów do poziomu surowszej niż polska normy amerykańskiej. Żarłem wszystko jak dotychczas (w tym przynajmniej raz na tydzień moją ulubioną pizzę z podwójnym serem, a co to oznacza dla cholesterolowca chyba każdy się domyśla) Na początku miałem ogólny poziom cholesterolu 313mg/dl!!! HDL 36,8mg/dl triglicerydy 385mg/dl LDL 199mg/dl Teraz po badaniach i kuracji mam: Cholesterol 183mg/dl HDL 60mg/dl triglicerydy 120mg/dl LDL 99mg/dl Minęły nerwobóle, kłucia i ogólnie złe samopoczucie. Nie ominę tu kwestii, ze jakby nieco poprawił mi się wzrok, czego akurat nie oczekiwałem. Lekarz, u którego jednak się pojawiłem, przy okazji bólu w klatce piersiowej, po pokazaniu nowych fresh wyników - nie chciał uwierzyć, ze to moje wyniki, a nie podstawionego figuranta :-))) Przepis podaję, bo sporo Was tutaj cierpi na rózne schorzenia, a leki na ulicy nie leżą ;-) PS2. ==== Zdaję sobie sprawę, ze ów przepis nie musi zadziałać na wszystkich tak skutecznie jak na mnie (w dodatku w tak krótkim czasie), więc nie biorę odpowiedzialności za mierne efekty u innych. Poniekąd życzę wszystkim końskiego zdrowia.