Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej i zaburzenia widzenia a lęk przed śmiercią

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 20 lat. jakieś 8 miesięcy temu trafiłem do szpitala. Zaczeło sie od pojawienia się świńskiej grypy. W wiadomościach mówili że ktoś na to zmarł. Tak to mną wstrząsneło że zaczełem sie panicznie bać. Było mi strasznie gorąco i nie wiedziałem co sie wokół mnie dzieje. Mama zaprowadziła mnie do szpitala. Tam dali mi coś na uspokojenie. Powiedzieli że mam za mało potasu i nerwicówke. Od tamtej pory zaczeły sie dziac dziwne rzeczy które wcześniej mi się nie zdarzały. Bóle w Klatce piersiowej (najczęściej z lewej strony), Bóle głowy, kończyn, pleców, zaburzenia widzenia, panika że umieram. Zrobiłem sobie chyba wszystkie badania. Prześwietlenie klatki piersiowej, EKG, badania moczu i krwi, Tomografie i wszystko wykazało że jest w porządku. Że jestem zdrowy. Lecz tak się nie czuje. Co powinienem zrobić?.. Pomóżcie:(
Panika, że umierasz?? Lęk przed śmiercią to typowy objaw nerwicy, w której nagle pojawiają się dolegliwości nasuwające myśl o zagrożeniu życia. Taki lęk paraliżuje, może nie trwać długo, ale budzi paniczne reakcje i uczucie niepewności: kiedy to znów powróci? Jeżeli lekarz wykluczył chorobe serca to trzeba iść do psychiatry on zastosuje leczenie.
najlepiej idż do psychiatry bez skierowamnia,zapisz sobie wszystkie objawy,abyś niczego nie zapomniał .On na pewno ci pomoze.I pamiętaj,że nerwica siedzi w głowie.Mam na mysli sposób myslenia,który trzeba zmienić i wtedy wszystko bedzie OK.Nauczyć sie musisz jak radzić sobie z tym lękiem.Zajmij sie też sportem[nie siłownia],wycieczki piesze,rower,płyanie.To odwraca uwagę od paniki.