Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Witorasek
Witam serdecznie mam pytanko- co waszym zdaniem może powodować że mam takie dziwaczne skoki i spadki ciśnienia?? najpierw czuje się źle patrze na ciśnienie a tu 177 na 95, po 33 minutach postanowiłem powtórzyć pomiar...wyszło.... 111/56 :|:| ja tego kompletnie nie rozumiem , dodam że oby dwa ciśnienia mierzyłem w stanie spoczynku... i że przy tym pierwszym ciśnieniu miałem puls 58 a drugim 78 ...po prostu ręce opadają i nie wiem co się ze mną dzieje, dodam że przy zmianie tych ciśnień wygląd nie zmienia się zawsze mam lekkie rumieńce na policzkach...tylko w środku tak się dziwnie czuję...
Mysle, ze to raczej nie wina maszyny, a naszego umyslu. Ja tez czesto mierze cisnienie i puls, okolo 30 razy dziennie. Po roku ciaglego mierzenia do szlam do wniosku, ze to glowa, glowa, glowa. Gdy za pierwszym razem mierze jestem podekscytowana, wiec cisnienie wynosi 170/85 lub mniej, natomiast po 10 razie mierzenia schodzi do 140/70. Uzywam moja maszyne bardzo, bardzo czesto, wiec napewno ona tez nie jest dokladna, poniewaz za kazdym razem gdy wczesniej ladowalam w szpitalu czy u lekarza to moje cisnienie bylo maksymalnie 140/75, a bylam wtedy w panice...Najlepsza rada to nie sprawdzac, nie nakrecac sie. Wiem, ze to tak latwo sie mowi, bo ja sama nie moge przestac, ciagle sprawdzam, sprawdzam, sprawadzam..a wiem ze to chore...