Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Podwyższony kortyzol i zaburzone wydalanie jonów w moczu

Rekomendowane odpowiedzi

Jonogram: Na:139mmol/l K: 4,4mmol/l Ca zjon : 1,31mmol/l Kreatynina: 0,80mg/dl kwas moczowy 4,4mg/dl Glukoza: 85mg/dl insulina 10,16uIU/ml Lipidogram: Cholesterol całkowity 177mg/dl LDL:89mg/dl HDL:66mg/dl TGL: 92mg/dl TSH: 3,58uIU/ml Kortyzol 27,44ug/dl Żelazo: 23ug/dl TIBC: 490ug/dl %Transferyny 5% Ferrytyna: 5,66ng/ml DZM mikroalbuminy 7,7mg/24 h DZM jonogram Na 50,60mmol/24 h K 55,00mmol/24 h Morfologia:Lel: 6,4tys/ul Ery: 4,73mln/ul Hb: 10,7g/dl Ht:35,0 MCV: 74,0fl MCH 22,6pg MCHC: 30,6G/DL PLT: 307tys/ul RR 160/105 150/90 140/90 na wypisie napisali że mam podwyższony poziom kortyzolu, zaburzone wydalanie jonów w moczu oraz znaczny niedobór żelaza z niedokrwistościa mikrocytarną. Prosze o interpretacje wyników i czym spowodowane jest zaburzenie wydalania jonów w moczu i podwyższony poziom kortyzolu. Bede wdzięczna.
Gość ania05111971
Widocznie soso i vego poszli do lekarza i mieli zaglądane w odbyt teleskopem ale niestety lekarz znalazł tam tylko resztko mózgu ........bo czaszki już mają puste .Do martanki666 -idz do lekarza bo nikt tu nie postawi ci diagnozy na podstawie tych wyników .Swoją drogą dlaczego lekarz nie powiedział ci co ci jest .Z tego co piszesz to chyba leżałaś w szpitalu ?
Gość martanka666
Tak leżałam 4 dni. Z wypisuj dowiedziałam sie tylko tyle że mam anemie, zaburzone wydalanie jonów w moczu i podwyższony poziom kortyzolu. Tomografie komputerową jamy brzusznej bede miała robioną 30 czerwca. U lekarza byłam z wypisem nic nie powiedział nawet nie zerknął na wyniki;/
*czym spowodowane jest zaburzenie wydalania jonów w moczu i podwyższony poziom kortyzolu. Bede wdzięczna.* jest wiele opcji, od zwyklego stresu , bo to hormon stresu i zmeczenia ten pan kortyzol, po różne zaburzenia w organizmie, nie ma odpowiedzi innej niż dalsza diagnostyka w tym kierunku; żelaza niewiele, ale tu tez powodów tłok, jony - to samo; najlepiej poczekaj na tomografię, i znajdź lekarza KTÓRY W WYNIKI Z E R K N I E pozdrawiam i cierpliwości życzę!