Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w okolicy serca i wątroby a alkohol, marihuana i palenie papierosów

Patryq92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam lat 17, pale papierosy od 2 klasy gimnazjum od dwóch lat popalam marihuanę i mam problem. Problem mój zaczął się od dwudniowego picia, na pierwszy dzień piłem piwo, ale na drugi był to spirytus rozrobiony z wodą, na drugi dzień miałem zawroty głowy zbytnio się nie przejąłem tym ale od niedawna po wypiciu nawet 2 piw na drugi dzień mam bóle w okolicach serca i wątroby, zawroty głowy, duszności, ciężko się oddycha i przyspieszona prace serca. Byłem z tym u lekarza dał mi skierowanie do szpitala na badania EKG, badanie holtera, na test wysiłkowy i na cholesterol. Wyniki były pozytywne , cholesterol 152mg/dl. Lekarz powiedział że może być to nadwrażliwość na alkohol i skierował mnie do kardiologa, jeszcze u niego nie byłem gdyż są kolejki. Nie wiem co o tym myśleć, trochę boje się wizyty u kardiologa. Co wy o tym myślicie. Może dacie jakieś porady. POzdrawiam
Dziecko ! skoro Ty w wieku 17 lat masz problemy alkoholowo - narkotykowe to musi to budzic wielki niepokój ( nie jestem starym wapniakiem ). Nie przyszło Ci do głowy, żeby zaprzestac używania tych preparatów. Oczywiście, skoro już wpędziłewś się w takie problemy to idż do lekarza, przebadaj się, a potem rzuc to świństwo.
przeczytaj w internecie na temat: ,,skutki zażywania marihuany i haszyszu**.Są tam wymienione wszystkie twoje objawy.Trzeba było wcześniej myśleć.Zastanawia mnie czy o tym lekarzowi powiedziałeś czy tylko się przyznałeś do alkoholu.Zadziwia mnie jak można swiadomie szkodzić swojemu zdrowiu........A skoro już się to stało,to być może powinireneś pic zioła odtruwające wątrobę.I nie palić.Bo tym też się podtruwasz i nikotyna iuszkadza ściany naczyń krwionośnych,a na dłuższą metę powoduje nadciśnienie i choroby serca.Nie możeszz znależć zdrowszego ,,hobby**?Gdyby głupota miała skrzydła.....
Otwórz w internecie hasło *medycyna komórkowa* - tam znajdziesz telefon do farmaceuty, która opracuje specjalnie dla Ciebie zestaw ziół i suplementów - ale to troch kosztuje i pewnie jkak nie masz swojej kasy musisz się przyznac mamie - ale na pewno mama zrozumie Twój problem może sprawi jej przykrośc, ale na pewno zrobi wszystko,żeby Ci pomóc. Działaj szybko !