Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Doadtkowe skurcze serca, utrata wagi i wypadanie włosów a nerwica

wolf2804

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie jestem tu nowy. Od dłuższego czasu mam dziwne objawy, nie wiem co mi może być. Opiszę je pokrótce. - serce mi wali przy najmniejszym wysiłku, w nocy np. wstanę by otworzyć okno to potrafi się rozpędzić jak szalone, że jak się położe lata mi klatka piersiowa - skurcze dodatkowe, zazwyczaj jeden codziennie lub 2-3 dni, są mniejsze i silniejsze - nietolerancja stresu, byle co powoduje że jestem mega zestresowany - chudne mimo że jem za dwóch - mega zmęczenie, moge spać cały dzień - problemy gastrologiczne, brzydko wyglądające stolce - wypadanie włosów, podczas mycia pełno ich na dłoniach - teraz ostatnio same wychodzą mi żółte siniaki i same znikają - od czasu do czasu skurcze łydek i innych mięśni Byłem raz w szpitalu, porobili mi badania krwi i powiedzieli że to nerwica. Jak zapytałem czy może to być zapalenie mięśnia sercowego to nie bo wyniki były w normie. Uwierzyłem że to nerwica, ale nic nie pomaga. Może to może być coś innego? Boje się że może to być choroba serca, objawy pasują do ZMS. Może ktoś miał coś podobnego i coś doradzi?
Ja miałam podobne objawy ale zrobili mi ekg i ekg metodą holtera i wyszła ekstrasystoria komorowa. Na tym dokładnie wychodzi ta ilość skurczów dodatkowych. Przy takim częstym biciu serca które *wyrywa się* z klatki piersiowej trudno normalnie funkcjonować. Zapisz się do poradni zaburzeń rytmu serca tam Cię zbadają dokładnie.
czy miałes badane hormony tarczycy TSH,ft 3,ft4? ,USG tarczycy.Poziom elektrolitów tzn.potas,magnez,sód,wapń.?Jak ci powiedzieli,że to nerwica,to czy w zw. z tym bierzesz jakieś leki?Jak nie to bierz magnez z wit.B6 i ziołowe tabl. uspokajające i idż do psychologa.Miałam kiedyś kłopoty z tarczycą,czułam sie podle,bez sił,włosy wypadały,schudłam,serce waliło bez przyczyny...nie mogłam wejść na drugie piętro,bo po paru schodkach miałam serce w gardle i z trudem łapałm powietrze. Teraz latam jak helikoopter i czuję sie doskonale.I też nie od razu sie lekarze poznali,wciskając mi,niepotrzebnie jakieś środki na uspokojenie zamiast tarczycę zbadać....