Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca po alkoholu

adamjac5

Rekomendowane odpowiedzi

Od dwóch miesięcy męczy mnie coś z sercem, niby robiłem ekg i wszystko ok, wyjaśniałem w poprzednich postach. Wczoraj byłem ga grilu i pare piwek sie wypiło, ostatnio czułem sie spoko a dziś w nocy budzi mnie nagle walenie serca ale tak mocne że aż się przestraszyłem, zerwałem się ale jakby to powiedzieć wszystko sie uspokoiło, tętno ok pomyślałem że ostatnio martwiłem się bardzo o swoje serce i pomyślełem że może mi się coś przyśniło, zasnołem znów ale po godzinie znów wybudził mnie szalone bicie serca, w ciągu dnia jest w miarę normalnie nie mam takich szlonych chwilowych przyspieszeń. Proszę o pomoc chce zrobić badania moje poprzednie ekg nie wykazało nic groźnego co jeszcze zrobić.
Dobrze byłoby zrobic całodobowe monitorowanie pracy serca, czyli Holtera - wtedy zapisze się ekg również wtedy kiedy doznajesz napadu szbkiej akcji. Myslę, że nie możesz liczyc na szbkie załatwienie sprawy na NFZ, bo skierowanie może dac tylko kardiolog, a to miesiące oczekiwania, a poptem znowu na badanie. KOszt 12-odprowadzeniowego Holtera to o. 150 zł.