Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szum w uszach, osłabienie i stan podgorączkowy

Gość lukas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zaczne moze od tego ze mam 27 lat i od jakiegos ponad miesiaca czuję, że z moim ogranizmem jest coś nie tak. Bylem juz u lekarzy, ktorzy skierowali mnie na badania i nic nie wyszlo, kompletnie. Moje objawy to: szum w uszach, ciągłe osłabienie, czesto temu towarzyszy uczucie chlodu w konczynach, ciągły stan podgorączkowy 36,8 - 37,5, mam też często takie tiki nerwowe, szczegolnie gdy juz zasypiam, że coś mną zatrzęsie tak jakby, i zle samopoczucie, ostatnio mam duzo negatywnych mysli, kiedys tego nie mialem w ciagu ostatnich dwoch miesiecy utracilem ok 6 kg masy ciala. Gdy to sie zaczęło, mialem goraczke ponad 38 i lbiegunke, ezalem w lozku przez tydzien, teraz juz apetyt mam i jem duzo, ale ciagle sie źle czuję. Zrobilem sobie badania z wszystkiego co sie dało - mocz, kał, krew (pierwiasdki, tarczyca, ob, kreatynina, elektrolity, etc, doslownie wszystko, i wszystko mam w porządku. A mimo to mam gorączke, szumi mi w uszach, mam paskudne samopoczucie, dodam tylko zem am podwyzszone cisnienie ok 140 /90, ale niecaly rok temu mialem badania serca (wydolnosciowe, ekg, holter) i wszystko w porzadku czy ktos moze mi powiedziec co jest grane?
jeżeli chodzi o tiki ,to nie martw się nimi,jeśli występują tylko przy zasypianiu.Czy byłes szczepiony na wirusa wątroby typu B lub C?Czy w czasie gorączki 38 i biegunki yłes u lekarza i własciwie się leczyłeś czy ,,przeczekałeś? Może to ,,echo** tamtej choroby....kto to wie...A jeśli chodzi o ciśnienie,to przeczytaj: niefarmakologiczne sposoby obniżania cisnienia.Może zatrułes się czymś,jakąś subst. chemiczną....albo lamblię połknąłeś...byłeś za granicą na południu?Może w kier. pasożytów się przebadaj.Poczytaj o pasożytach i zobacz czy to może byc to.
bad. na pasożyty robi sie trzykrotnie w odstępach 8-10 dni,nieraz za pierwszym razem nie wyjdzie,gdyż akurat w danej próbce nie ma jaj pasożytów,a mogą byc za drugim ,a nawet za trzecim razem.Radziłabym ci zapytać w sanepidzie ,bądż w laboratorium.I porozmawiaj z lekarzem chorób zakażnych,może on będzie wiedział co ci jest.A wątrobę badałeś?Usg i krew?

Witam, Mam dokladnie to samo, od 3 miesiecy. Sprobuje ponowic testy na lambdie i zrobie jeszcze na borelioze. Widze ze wiekszosc postow byla 2 lata temu, czy moze ktos z Was doszedl do tego co to mzoe byc? Czy moze samo przeszlo, w co raczej nie wierze :)

Gość Tomek1124

Czesc LUKAS, ładnych praw lat minęło od twojego wpisu, a w Styczniu u mnie pojawił się identyczny problem jak u Ciebie, wszystkie objawy zgadzają sie 1 do 1 z tym co przedstawiles. Udało Ci się dotrzec co bylo przyczyną i czy wyleczyles problem?