Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 24 lata i mam bardzo mocne mogreny - tak mocne czasem że się mi w głowie kręci i tracę równowagę, nie mogę oczu otworzyć a każdy dźwiek rozwywa mi głowę. Migreny miewałem tak około raz w tygodniu - co dziwne zawzwyczaj w piątki, teraz są żadsze ale dalej mocne a nawet mocniejsze bym powiedział. Jest jednak coś co mnie bardziej martwi, mianowicie ciągły ból i sztywność karku, 24 godziny na dobę czuję ból od ramion do głowy - na całym karku zwłaszcza za uszami, a kark mam tak sztywny jakby nie był oliwiony przez lata i ciągle mi tak strzela i przeskakuje. Czy możecie podpowiedzieć mi co się może dziać?
Myślę żę trzeba być nienormalnym żeby jeszcze nie pójść do lekarza.Nikt tu nie ma szklanej kuli z której wyczyta co ci jest człowieku.Moja propozycja diagnozy zaczyna sie od migreny a kończy na guzie mózgu .I nie zapychaj forum zamieszczając 7 razy to samo i tak to usuną a ty lekceważysz tym samym innych forumowiczów .I idz człowieku do lekarza .Jutro .Albo jeszcze dzisiaj .Do szpitala na neurologię .
Zrób ty sobie młody człowieku prześwietlenie kręgosłupa szyjnego i będziesz miało czarne na białym bo co gdybać i się zamartwiać A skąd wiesz to to migreny właśnie z powodu zwyrodnienia kręgów szyjnych też może boleć głowa A jeżeli to migreny to musisz z tym żyć. Współczuję bo sama też to miałam lądowała w szpitalu jak nie radziłam sobie z bólem Jak by mi chcieli wtedy piłować czaszke na żywca to bym się zgodziła żeby tylko pozbyć się tego bólu Zacznij od prześwietlenia pozdrawiam
U lekarza byłem 12 razy za każdym razem z mocniejszym bólem i jedyne co mówią to że przeciwbólowe tabletki żeby brać i leżeć w ciemnym pokoju, tylko że tak się nie da z powodu pracy. Przepraszam za napisanie tego posta 2 razy ale nie wiedziałem jak napisać nowy temat a jak już się dowiedziałem to zapomniałem usunąć. Lekarze mnie badali już chyba na wszystko i nic, myślałem że może jest jakiś sposób zapobiegnięcia migrenie bo już nie wspomnę o szyi z która się nauczyółem żyć. Tak wogóle to się wszystko zaczęło ponad rok temu od operacji płuc, pękło mi płuco czy jakoś tak i opadło, miałem operację i spędziłem w szpitalu 6 tygodni gdzie właściwie na proszkach żyłem ponieważ nie mogłem jeść - styraciłem wtedy 16 kilo przez 3 tygodnie (od operacji do wyjścia ze szpitala). Mieszkam w Wielkiej Brytanii i szczerze mówiąc nie bardzo ufam tuterjszym lekarzom. od czasu tej operacji ciągle mam jakieś problemy ze zdrowiem, bóle klatki piersiowej brzucha szyi i wreszcie migreny. Dodatkowo podczas pobytu w Polsce lekarz powiedział że mam arytmię. Nie wiem czy takie informacje mają jakiekolwiek znaczenie ale może ktoś był w podobnej sytuacji i wie co robić .. ?

Ja mam bardzo podobny problem i też byłem wiele razy u lekarzy u mnie pomaga po prostu inne ułożenie karku/szyi podczas dnia a jak np. śpię na brzuchu z głową wygiętą do tyłu to już w ogóle w ciągu dnia umieram. Nie wiem czy tobie to coś da akurat ale prawidłowa pozycja głowy pomaga :-)

Po wielu bezskutecznych wizytach u Brytyjskich lekarzy oraz po kilku u Polskich lekarzy udalo mi sie powiedzmy pozbyc migren dzieki masarzom karku, taka terapia okolo 15 godzinnych codziennych masarzy pomogla na okolo pó roku nastepnie kiedy poziom stresu wzrósl, sztywnienie karku wrocilo ze zdwojona sila co skutecznie utrudnia mi zycie .. cudowny lek ktorym sa masarze okazal sie nadzwyczaj skutecznu oraz odprezajacy problem w tym ze dziala tak krótko. Odkrylem takze ze mam wade kregoslupa szyjnego - jest on troszke zbyt wyprostowany ponoc. migreny miewam bardzo zadko lecz sztywnienie karku jest ciagle w dzien oraz w nocy. Czy istnieje inny sposób oprócz masarzu aby sztywnienie odeszlo? chetnie na maasarze bym chodzil ale czas nie pozwala..

Powinieneś się skontaktować z lekarzem rodzinnym, to mogą być objawy typu migrenowego, ale też może to być zespół lękowy, tzw. nerwica. Polecam Ci, żebyś kupił w aptece Tryptany- leki bardzo silnie działające przeciwbólowo na migreny, jeśli one nie pomogą, pójdź do larngologa, on od razu będzie wiedział, czy bóle głowy i za uszami są pochodzenia laryngologicznego, jeśli nie, pokieruje cię do neurologa, a ten stwierdzi, co to za bóle. Jeśli oprócz bólów głowy i uszu jesteś ciągle zmęczony, rozdrażniony, masz bóle kłujące w innych organach typu: żołądek, wątroba, serce, masz uczucie istniejącej kluchy w gardle, trzęsiesz sie, a ponadto występuje u ciebie bliżej nieokreślony lęk (nie myl ze strachem, strach jest krótkotrwały), to może być to nerwica wegetatywna. Koniecznie zgłoś się do psychiatry lub psychologa.

Przy nerwicy możesz mieć też inne objawy, np.: ospałość, zmęczenie przewlekłe, depresję, uczucie niemożliwości poradzenia sobie z błachymi sprawami dnia codziennego, i jeśli z natury jesteś osobą towarzyską, a nagle zacząłeś się izolować od społeczeństwa, spadł w tobie poziom empatii dla innych, masz problemy ze snem, z zasypianiem, budzisz sie nagle z lękiem, koniecznie zgłoś się do poradni psychiatrycznej.