Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, skurcz żołądka i ataki paniki a nerwica

Gość Lila

Rekomendowane odpowiedzi

Już od jakiegoś dłuższego czasu mam taki problem, a mianowicie... jak tylko mam w planach coś co nie podlega pod rutynę strasznie się denerwuję, serce wali mi jak młotem (nie mam jakiegoś przerażająco wysokiego pulsu, bo niby w wysokiej normie, tak do 120, no ale bez wysiłku fizycznego?) i ściska mi się cały żołądek (bywa, że jest mi aż niedobrze). Dotyczy to praktycznie wszystkiego; wyjazd do lekarza, ortodontki (ale od razu mówię, że nie boję się lekarzy), jakieś zaliczenie w szkole (może to być nawet mała kartkówka, czasem nawet zwykła lekcja jeżeli nie należy do tych najnudniejszych). Zaczyna mnie to po prostu poważnie denerwować i wręcz martwić, nie jest to przyjemne i uniemożliwia mi normalne życie. Czy to jakaś nerwica czy po prostu już tak mam, że wszystkim się przejmuję? Proszę o sugestie :)
myślę,że w takiej sytuacji to dorażnie możesz brać ziołowe tabletki uspokajające i to powinno wystarczyć.Np.tabletki labofarm albo nervosol,passispasmina,neospasmina,nerwobonisol.Poczytaj ulotki w internecie i sobie wybierz.Tabletki są najwygodniejsze w użyciu.I więcej się ruszaj ---jakiś rowerek,rolki czy basen.Wysiłek fizyczny rozlużnia i ,,odwraca uwagę** od nerwów.
Witaj Lila. Jeżeli Twoje martwienie sie o pewne sytuacje przybiera takie rozmiary, to mozna podejrzewaz u Ciebie nerwice.Doradzałabym Ci skontaktowanie sie z psychologiem, terapeutą, bo dzieki wyjasnieniu Ci mechanizmów powstawania Twoich obaw , mozesz zacząc sobie z nimi lepiej radzic. Poza tym zapraszam Cie na watek *Z nerwicy sie wychodzi*, na ktorym zamieszczam posty osób, które wyszły lub wychodza z nerwicy i inne informacje przydatne w radzeniu sobie z nerwica.Pozdrawiam.