Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nazywam się Przemek i mam 17lat.Na początek dodaje że nie pije, nie palę, nie ćpam:].Od pewnego czasu jakiś 5 miesięcy miewam dziwne ,,odloty*.Przeważnie dzieje się to w miejscach publicznych np. szkoła,kościół itp. A więc tak. Siedzę na lekcji.Do dzwonka pozostało jakieś 15 minut.Mrugam sobie oczami (jak to robi każdy) i w pewnym momęcie podczas takiego mrugnięcia po otwarciu oczu wydaję mi się że w okół coś się zmieniło , ja istnieję tylko myślami.Nie odczuwam zbytnio spójności ze swoim ciałem choć normalnie mogę ruszać nogami i rękami, normalnie czuje ból itp.Tak jakbym nie istniał ,jakbym był kimś innym.Czuje jeszcze wtedy jakieś takie otępienie w głowie.Wydaje mi się że to sen i mam poczucie lekkości.Przeważnie ten stan mija gdy wyjdę na powietrze lub wrócę do domu.Takie stany mam przeważnie w miejscach gdzie muszę długo przebywać.Czytałem dużo o tym w internecie ,że to może być narkolepsja ,depresja ,nerwica ,depersonalizacja ,derealizacja.Wydaje mi się że podczas tych stanów zmienia mi się moje spostrzeganie rzeczywistości.Dodam ze wcześniej miałem napady lęku z objawami lęku panicznego.Te napady lęku przeszły po paru wizytach u psychologa ale teraz pojawiły się te dziwne zaburzenia świadomości.Miałem robione badanie krwi ,moczu i tarczycy.Wszystko w normie.Nie wiem już sam co to za dziwne stany.Mo że powinienem zgłosić się z tym do psychologa lub psychiatry?
Witaj Przemek. Mysle, ze powinienes ponownie zwrócic sie o pomoc do psychologa , psychoterapeuty, z tym, ze powinienes prowadzic terapie, az do skutku, czyli do przepracowania swoich leków i objawów, do zrozumienia co je powoduje i jak sobie z nimi skutecznie poradzic. O derealizacji możesz sobie poczytac na stronie :moja-nerwica.republika.pl ( na pasku u góry pod słowem *Wyzdrowiec* sa dalsze informacje na temat lęków, ataków paniki i derealizacji). Poza tym zapraszam Cie na watek *Z nerwicy sie wychodzi*, gdyz zamieszczam na nim posty osób, które wyszły lub sa w trakcie wychodzenia z nerwicy oraz inne pomocne w wyjsciu z nerwicy informacje.Pozdrawiam.
Hej Przemek. A czy ty bierzesz lub brałes jakieś leki na nerwice? Ja mam takie odloty podczas zaczynania kuracji lekami, badz gdy je odstawiam!! Możliwe jest też, że taki wpływ ma na Ciebie nerwica....lepiej skontaktuj sie z lekarzem, bo im dlużej będziesz czekał tym może być gorzej. 3maj sie mocno:*