Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szum w uszach, kłucie serca i drżenie powieki a nerwica

Gość Kisiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, chciałbym zapytać czy wymienione poniżej objawy mogą wskazywać na nerwicę. Dodam, że miałem niedawno robione badania EKG (w sumie 3) i Holtera, z których wyszło, że wszystko jest dobrze, jedynie coś tam z prawą komorą, ale tak podobno niektórzy już mają. Na początku roku przeszedłem wiele stresów, głównie egzamin na prawo jazdy oraz koniec semestru szkolnego. Zajmowałem się również prowadzeniem prywatnego serwera do gry i musiałem być odpowiedzialny za wiele spraw. Moje najczęstsze dolegliwości: - szum w uszach (już około 4 miesięcy), - czasami ból w żebrach po lewej stronie, - ból w lewej pasze, - drętwienie najmniejszego palca u ręki w nocy (czasem lewa ręka, czasem prawa), - kłucie w serca (co jakiś czas i utrzymuje się przez kilka dni, ostatnio kuło mnie gdy zmieniałem pozycje leżąc), - ciężkie oddychanie, - przez jakiś czas drgała mi dolna powieka u prawego oka, - nie mogę opanować myśli, bardzo dużo myślę o tym co mi dolega. Dodam jeszcze, że w lutym byłem w szpitalu i miałem robioną gastroskopię, wyszło, że mam refluks, brałem Nolpaze, jednak przez tydzień robiłem to po jedzeniu, a nie przed tak jak trzeba bo się pomyliłem. Czy to może mieć jakieś skutki oboczne? Są to tabletki do jelitowe.
drętwienie palca może byc m.in. od kręgosłupa.Jak siedziałeś godzinami przed kompem,tonadwyrężyłes kręgosłup.Pływanie by ci pomogło,bo rozlużniłoby mięśnie.Myślę,że gimnastyka odpowiednia też.A szum w uszach to może być nawet od noszenia słuchawek wkładanych do uszu i za głośne słuchanie muzyki przez długi czas.Drganie powieki może być od niedoboru magnezu.Zbadaj sobie poziom elektrolitów we krwi.Kup magnez z wit.B6.Myślę,że nic ci nie jest.I na koniec mam dla ciebie wierszyk: weż rozwód z komputerem,zaprzyjażnij się z rowerem.
Początek roku spędziłem przy komputerze, ale od jakichś dwóch miesięcy regularnie biegam, a każdy weekend spędzam na wsi, gdzie przy komputerze spędzam może z 1h na dzień. Na początku myślałem, że to od noszenia ciężkich rzeczy bo wtedy najczęściej się to objawiało, ale w niedziele robiłem 5h przy łopacie i taczce, a brałem również Validol - ziołowe na uspokojenie i w nocy nic mnie nie bolało. Pod pachą nie boli mnie już jakiś tydzień więc nie ma potrzeby znów iść do lekarza z byle gównem. Kleszcza miałem z jakieś 8 lat temu na głowie.
Powiem Ci że mnie teraz nastraszyłeś. Na szczęście do neurologa mam juz umówiną wizytę. Czytałem objawy :( miałem Refluks, a na dłoni mam jakąś dziwna przezroczystą kropkę. I te węzły powiększone od paru miesięcy. Ale czy to możliwe żebym po tylu latach zachorował? Teraz mam 19 lat a kleszcza miałem chyba jeszcze przed komunia i wyciągali go na pogotowiu. Miałem go na głowie.

Z tym kleszczem to naprawdę nie ma żartów. Mój tata miał kleszcza i po dwóch latach wykryto u niego bolorioze w bardzo zaawansowanym stadium tzn z bardzo wysokim poziomem tej bakterii. Jest to bardzo niebezpieczne. Nieleczona może nawet posadzić człowieka na wózek. Ale po dobraniu odpowiednich antybiotyków te bakterie są do ujarzmienia. Nie bagatelizuj sprawy!!!!

@Kisiel Też mam refluks i wszystkie te objawy - odpowiedź jest prosta i związana z zapaleniem przełyku i podrażnieniem nerwu błędnego - to nie jest nerwica!!!!! Szybkie wyzdrowienie gwarantuje leczenie farmakologiczne refluxu i specjalna dieta - nie dajcie się wmanewrować w wizyty u psychiatry itd. Objawy, które mogą wam towarzyszyć: - bóle pleców - spinanie mięśni ( jak zakwasy) - kołatanie serca - arytmia (przeskoki serca) - piszczenie w uszach i kłucie w uszach - bóle głowy i karku - pieczenie w klatce piersiowej - wzdęcia i odbicia (również kwaśne) - ataki paniki i uczucie niepokoju (wzmaga się po jedzeniu) - wybudzenia w nocy w dalszej perspektywie - przemęczenie i kłopoty z pamięcią - nietolerowanie stężonego alkoholu ( następny dzień dramat) Chińscy lekarze mówią, że 95% chorób zaczyna się od żołądka i to prawda!!!! Powodzenia w leczeniu!!!