Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Częstoskurcz nadkomorowy u dziecka

Gość Iwona

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem zrozpaczoną matką -u mojego syna ktory do urodzenia choruje na bardzo ciężką postać astmy -13lat.Lekarze teraz jeszcze steierdzili zespol WPW-częstoskurcz nadkomorowy serca niewiem co o tym wszystkim mam myśleć żaden lekarz nie wytłumaczył mi po ludzku co to za choroba i jakie są jej konsekwencje.Kazali mi dwa razy dziennie mieżyć mu ciśnieniei i puls oraz już wyznaczyli mu termin do położenia go do szpitala na kardiologi.Podobno ta choroba uwidocznila się u niego na zapisach EKG i miewa częsta bóle w klatce lecz teraz w domu najwyzsze tętno ma 120 niewiem czy to dużo czy mało jak na 13letnie dziecko może ktoś z was mi to wszystko po ludzku wytłumaczy bo napewno macie więkrze doświadczenie bardzo proszę
Witam. Wierze że bardzo się denerwujesz i bardzo Ci z tego powodu współczuje, zespół WPW - jest to dodatkowa droga przewodzenia, powszechnie nazywana jest Pęczkiem Kenta, jest to droga niepotrzebna, będąca powodem częstoskurczu, częstoskurcz jest to określenie szybkiego bicia serca powyżej 100HR/min, tętno 120HR/min jest niewątpliwie częstoskuczem, muszę powiedzieć, że taka wolna tachykardia nie jest niebezpieczna, ale wczesne usunięcie dodatkowej drogi przewodzenia odciąży twoje dziecko przed późniejszymi problemami, a mogą one nasilić się, kiedy syn zacznie dorastać, i podobnie jak umnie, np w wieku 17 lat mogą wystąpić silne zaburzenia rytmu serca, w tym celu polecam jak najszybsze wykonanie ablacji, zabieg ten jest wykonywany najlepiej w Warszawie, w Centrum Kardiologii Anin przy ul. Płowieckiej 37 oraz w Instytucie Kardiologii przy ul. Alpejskiej 42 w Warszawie - Anin, w tych dwóch placówkach leczniczych, ablacje wykonuje ten sam zespół pod kierownictwem Pana Prof. Franciszka Walczaka, jest to niezwykły specjalista w tej dziedzinie, ja 28.02.07 mam drugą ablacje (pierwszą miałem 11 lat temu) technika się zmieniła, i taki zabieg trwa obecnie 2 godziny. Jest to zabieg który 80% gwarantuje poprawe jakości życia i usuwa te uporczywe częstoskurcze a także inne zaburzenia rytmu serca. Polecam zapisać się na prywatną wizytę do Pana Profesora Franciszka Walczaka, który przyjmuje w Centrum Kardiologii Anin na ul. Płowieckiej 37, cena to 225zł, wizyta trwa godzinę a nawet dłużej, nie potrzeba skierowania, podaje nr telefonu do kliniki: 022-509 14 60, 022-509-14-61, 022-509-14-62. Jeśli nie będzie miejsc u Pana Profesora polecam wizytę u drugiego lekarza, który należy do zespołu ablacyjnego i od początku współpracuje z Panem Profesorem, to Pani Dr. N. Med Ewa Szufladowicz, bardzo dobry specjalista w tej dziedzinie, bardzo dobra, miła, ciepła i uprzejma Pani Doktór, tak samo jak Pan Profesor, to naprawdę zespół który warto polecić szczególnie Twojemu dziecku ponieważ są to lekarze, które w żadnej mierze nie budzą niepokoju. Ja sam się przekonałem bo sam otrzymałem tam najlepszą pomoc jak jeszcze właściwie byłem dzieckiem (miałem wtedy 17 lat, jak poraz pierwszy miałem przeprowadzoną radioablacje), jeśli chcesz się dowiedzieć więcej podaje mój nr gadu gadu: 3444934 oraz adres e-mail: Salemcat@interia.pl. Proszę pytać odpowiem i pomogę. Pozdrawiam serdecznie.

Mój syn 7 latek leży w CZD w Warszawie Stwierdzono u niego czestoskurcz nadkomorowy -- dostaje teraz leki Blokiery - które maja spowalniać. Czeka Go długo letnie branie leków. Do momentu AZ Serce dorośnie i będzie można zrobić Ablacje. Lekarz prowadzący D.Pręgowska