Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból brzucha i głowy, senność

Gość mlode

Rekomendowane odpowiedzi

Od 3 dni codziennie boli mnie naprzemian brzuch i głowa. Jeżeli chodzi o ból brzucha, to jest on taki jak przed miesiączką, nieraz w podbrzuszu, nieraz cały brzuch. I nie krwawię! Ale wypada mi już termin (co jakieś 15-17 dni). Ciągle chce mi się spać, w nocy się nie wysypiam. Nic mi się nie chce, jestem ogolnie zmęczona. Dodam że mam 13 lat. Czy może mi ktoś pomóc? Na glowę biorę PANADOL a na brzuch NOSPĘ. Kiedy wezmę PANADOL to ból z głowy przechodzi na brzuch.. Błagam, pomocy...
nie należy nadużywac leków przeciwbólowych.Zrób sobie dobrze ciepłą kąpiel,co może wywołać krwawienie.A napięcie przedmiesiączkowe objawiające się bólem głowy można złagodzić np. ziołowym nerwobonisolem lub innymi ziołowymi lekami uspokajającymi ,poczytaj o nich w internecie.W większości jest napisane ,że łagodza stany napięcia pprzedmiesiączkowego oraz zaburzenia okresu pokwitania i przekwitania.To ostatnie oczywiście nie o tobie...hehe.I nie stresuj sie ,bo w twoim wieku większość dziewczyn ma nieregularne miesiączki i bóle brzucha i głowy,zwłaszcza przed miesiączką i podczas.I nie bierz tego panadolu ,bo może od niego boli cię brzuch.Przeczytaj ulotkę o skutkkach ubocznych.