Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności i niskie tętno a zmęczenie przy nerwicy

Pimpeek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , Chciałbym sie poradzić Was , czy też poskarżyć lub wspomóc heh . Mam 16 lat , i ostatnio lezałem na serce w szpitalu , z powodu kolatania serca , poszedłem do lekarza pierwszego kontaktu który , zrobił mi EKG i wyszły jakieś ** zaburzenia rytmu serca** i dał skierowanie do szpitala , lezałem około tygodnia miałem , holter cisnieniowy oraz EKG-wszystko wporzadku , robione echo w lutym zeszłego roku - wyszło wszystko wporządku. Prześwietlnie klatki piersiowej - wszystko gra , pojawiły mi sie dusznosci w szpitalu i zrobiono mi spirometrie czy cos w tym stylu , i wydajnosc płuc mam 126%( paliłem papierosy od około 4 lat i teraz rzuciłem nie pale od miesiąca i kilku dni). Dzis mam niskie tętno tzn . od 50 do 60 , Jestem po imrpezie ( nie pilem ani nic) ale bardzo sie wybawiłem wczorajszego dnia czy to zmęczenie ? moze byc tak ze serce puka wolniej ? spałem około 8 godzin i jeszcze dzis z godzinke . Cisnienie mam w normie od 117/74 do 138/85 zalezy. podobno cierpie na narwice . i dopiero 17 czerwca mam psychologa ;/ takze wiecie wole to sprawdzic.. czy mam sie martwić ?! dzięki wszystkim

Witam, Warto często mierzyć ciśnienie tętnicze i tętno. Ciśnienie tętnicze 138/85 mmHg nazywane jest wysokie prawidłowe, albo już nieznacznie podwyższone, szczególnie rozkurczowe - 85 mmHg. Po zabawie całonocnej jest zrozumiałe, że niemal każdy będzie zmęczony. Dlatego, warto kontrolować sposób bawienia się. Gratulacje, że zrezygnował Pan z palenia papierosów. nie warto do tego wracać.