Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tycie przy zażywaniu Beto ZK

bonbon

Rekomendowane odpowiedzi

Beto ZK biore od 6 lat tj od przebytego zawału. Skonczyło sie wszczepieniem stanta ale zyje :) Co do objawow - bo biore tez vivace,tulipa ,acenokumarol na rozrzedzenie krwi ,oczywiscie tez aspirynki małe . to włosy nie wypadaja i nigdy takiego objawu nie było. Niestety puchna nogi -konkretnie stopy i łydki i musze brac leki odwadniajace , + dochodzi tycie a jestem na diecie caly czas wiec prawie zero alkoholu -czasami troche czerwonego wina i to wszystko, posilki lekkie na oliwie z oliwek,warzywa ,owoce ,tylko bialy light serek a wieprzowina wywalona z jadłospisu,duzo owoców i warzyw a przez te 6 lat brania Beto przytyłem ponad 20 kg. mimo rygorystycznej diety i duzych ilosci ruchu (basen ,rower,długie spacery z psem)

Raz poszłam do lekarza z mega bólem głowy. Normalnie nigdy tak nie boli. Dostałam leki na obniżenie ciśnienia w głowie agapurin i coś jeszcze. Chodziłam jak naszprycowana. Nawet psychotropy mi zapisał. Niby miały mieć działanie uspakajające a ja po nich byłam delikatnie mówiąc wkurzona na cały świat. Teraz z nikąd wychodzą mi na nogach siniaki a ja mam cykora pójść gdzieś z tym bo jak na razie w ostatnich latach żaden lekarz nie pomógł mi wyleczyć moich problemów zdrowotnych. Zdrowo się odżywiam a włosy lecą.. nie biorę żadnych leków od roku.

Beto jest bardzo dobrym lekiem ponieważ szybko rozprawia się z przyspieszonym tętnem a i arytmię nieco uspokoi. Biorę już... od niepamiętnych czasów. Niestety... TYJĘ i przestać nie mogę! Zawsze miałam problemy z niedowagą,na dzień dzisiejszy po 10 latach zażywania Beto 50 ZK mam 6 kg nadwagi i nadal tyję :( Muszę znaleźć dobry zamiennik...

Gość Betobiorca

Ja biorę Beto 50 od 5 m-cy, wcześniej przez dwa miesiące Beto 25 też niestety przybrałam na wadze ok. 4 kg. Jednak największym problemem dla mnie jest pogorszenie słuchu i dzwonienie w uszach. Chyba poszukam zamienników, bo przestaję rozumieć ludzi co do mnie mówią.

Beto 150 ZK + Vivace 5 mg i Tulip  biore regularnie od 7 juz lat tj od czasu zawału i wszczepienia stanta. Beto rozbite na 2 porcje tj 2/3 tabl rano i 13 przed snem . Jezeli chodzi o objawy negatywne to przy zazywaniu Beto mam puchniecie stop,łydek, ud i musze zazywac srodki odwadniajace  zeby jakos móc wbic buta na noge . Do tego doszło tycie ,przy róznych czesto dosc nawet rygorystycznych dietach przez te ostatnie 7 lat przytyłem ponad 15 kg. Przy wzroscie 185 cm masa ciala podskoczyla mi ze 100 kg na prawie 120 i diety i glodowki niewiele pomagaja, zrzuce z 5 kg i efekt jojo. Mam 60 lat ale jestem a przynajmniej staram sie byc aktywny,  rekreacyjna jazda na rowerze,basen ...na wiecej sobie nie moge pozwolic bo mam migotanie przedsionkow i tetno potrafi mi skoczyc na 180 -200 po wysilku .  Beto eliminuje migotanie wiec sytuacja jest patowa. Odstawie je- to moge dostac zawalu, kontynuacja- tycie . I tak źle i tak niedobrze . 

W dniu 10.01.2018 o 12:50, Gość Betobiorca napisał:

Ja biorę Beto 50 od 5 m-cy, wcześniej przez dwa miesiące Beto 25 też niestety przybrałam na wadze ok. 4 kg. Jednak największym problemem dla mnie jest pogorszenie słuchu i dzwonienie w uszach. Chyba poszukam zamienników, bo przestaję rozumieć ludzi co do mnie mówią.

Na Beto zk nie ma zamiennikow pod wzgledem substancji czynnej . 

Witam beto zk biore około 13 lat kiedy miałam zdiagnozowane migotanie przedsionków, nigdy nie zwracałam uwagi skutków ubocznych umyśle że szum w uchu od dwóch  lat to może być od  stosowania tego leku ,od września mam wstawiony rozrusznik serca z powodu tachy-brady teraz przy kontroli popytam czy ten szum w uchu może być o tego leku .