Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy przy zażywaniu Spamilanu

ania05111971

Rekomendowane odpowiedzi

Wystarczy zajrzeć do encyklopedii leków w necie i oto co piszą o skutkach ubocznych spamilanu: zawroty głowy, nudności, zaburzenia żołądkowo-jelitowe, suchość błon śluzowych jamy ustnej, bóle głowy, kołatanie serca, rozdrażnienie, podniecenie, senność, bezsenność, zmęczenie. Inne objawy niepożądane obserowane przy leczeniu buspironem: niespecyficzne bóle w klatce piersiowej, nadciśnienie, niedociśnienie, napady padaczkowe, mlekotok, zaburzenia cyklu miesiączkowego, czynności tarczycy, zaburzenia w oddawaniu moczu, kurcze mięśniowe. Lek nie powoduje zależności fizycznej i psychicznej, ale nagłe odstawienie może czasem spowodować zawroty i ból głowy, rozdrażnienie, senność, objawy ze strony przewodu pokarmowego. Jak widzisz jest to więc *normalny* objaw.
Gość ania05111971
No ulotke to ja czytałam tylko chciałam wiedzieć czy to w miarę powszechny objaw uboczny .Jak brałam 5 to było ok ,teraz mam 10 i dzisiaj zauważyłam że po posiłku zażyta piguła nie dała takich objawów .Wczoraj zażyłam na prawie pusty żołądek i trzepło mnie prawie o ziemię.Dzięki za odpo.