Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej, ucisk w sercu i zawroty głowy

linka00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem od ponad miesiaca odczuwam bole w klartce piersiowej w okolicach mostka i lewej piersi nieraz to klucie innym razem swedzenie pieczenie i uciski jak by serce mialo skurcze przy tych skurczach mam wrazenie ze zaraz odlece do tego nie moge wziasc glebokiego oddechu ciagle ziewam.czasem cos mi strzyka w karku. ekg wyszlo dobrze bylam juz na pogotowiu i u lekarza ale nikt z tym nic nie robi.,troche czytalam i mnie to przeraza moze to jakies niedokrwienie albo cos innego. nad lewa piersia pojawila sie tez wypuklosc piers bili przy dotyku bol czasem promieniuje pod pache i pod lewa czesc piersi.czesto dochodza dusznosci codziennie się z tym zmagam nic nie pomaga biore atarax i leki przeciwbolowe i zero efektow do tego magnez witamine b1 i b2 i zelazo. bo mam jego braki w ogranizmie. czy ktos moze mi powiedziec co to moze byc? lekarz nawet sie tym nie interesuje nie wiem co mam robic!!!!!!! Ciagle jestem zmeczona od miesiaca normalnie juz nie spalam pomocy!
Dokladnie....zgrobienie i bol pod pacha. domagaj sie skierowania i zrob najlepiej usg tego zgrobienia pachy i piersi. ogolny lekarz powinien pokierowac lub nawet ginekolog, ale jesli bedzie gadal o zapaleniu jakims i nie da skierowania to domagaj sie lub prywatnie zrob, bo i tak pewnie sa kolejki a prywatnie jest szybciej.